Túl sok szénhidrát van, és nem elegendő fehérje okoz fájdalmat?

Amikor az ízületi fájdalomról van szó, az enni lehet, ami segíthet. De nem annyira túl sok szénhidrát eszik, és nem elég fehérje, hanem a megfelelő szénhidrát és fehérje megszerzése. Forduljon orvosához vagy a dietetikushoz, hogy segítsen megtervezni egy étrendet, amely segít az ízületi fájdalmak kezelésében.

Táplálkozás és gyulladás

A táplálék nem gyógyítja az ízületi fájdalmát, de olyan ételeket is tartalmaz, amelyek segítenek a testednek a gyulladás elleni küzdelemben, segíthet csökkenteni néhány fájdalmat. A gyulladáscsökkentő étrend olyan, amely magában foglalja a gyümölcsöt és a zöldséget, az omega-3-t gazdag hal, növényi fehérjeforrások, mint a diófélék, a magok és a bab, valamint a teljes kiőrlésű gabonafélék. Szintén korlátozni kell a telített zsírok és feldolgozott élelmiszerek bevitelét, beleértve a finomított szénhidrátot is.

Fájdalomcsillapító fehérjék

Az ízületi fájdalom csökkentésére az étrendben lévő egészséges fehérjék közé tartozik a zsíros hal, diófélék, magvak és bab. Az omega-3 zsíros halakban, mint a lazac, a tonhal és a hering segíthet csökkenteni a duzzanat és a fájdalmat az ízületek által okozott reumatoid arthritis szerint az Arthritis Alapítvány, Egyes diófélék és a magok, beleértve a diót és a lenmagot is egy jó forrás Az omega-3 zsírokból. A diófélék és a magok szintén gyulladáscsökkentő B-6 vitamin és egyszeresen telítetlen zsírok, különösen mandula és pisztácia. A rostok és a fitonutriensek a babban is hozzájárulnak az ízületi gyulladás csökkentéséhez, mondja az Arthritis Alapítvány. Az egészséges babválaszték közé tartoznak a fekete bab, a csicseriborsó és a lima bab.

Fájdalomcsökkentő szénhidrátok

A finomított szénhidrátok, mint például a fehér kenyér, a sütemények és a sütemények, egészséges gabonákkal, például teljes kiőrlésű kenyérrel és barna rizszel töltik be a táplálékot, hogy növelje a vitaminok, ásványi anyagok és rostok bevitelét. Az ízületi fájdalmak szénhidrátja. Az Arthritis Alapítvány szerint naponta kilenc adag gyümölcsöt és zöldséget kell találnia. A gyümölcsökben és zöldségekben található antioxidánsok segítenek a testedzésben a szabadgyökök ellen, amelyek olyan anyagok, amelyek károsítják a sejteket és növelik a gyulladást.

Carb és Protein Balance

Nincsenek konkrét ajánlások a szénhidrátok és fehérjék mennyiségére vonatkozóan, amelyeket az ízületi fájdalmak során az étrendben kell kapnia. A kiegyensúlyozott bevitelhez és annak biztosításához, hogy minden olyan tápanyagot megkapjon, amelyre szüksége van a jó egészség érdekében, kövesse az orvosi intézet által létrehozott szénhidrát- és fehérjékre vonatkozó ajánlásokat. Az intézet a kalciumtartalmak 45-65% -át sugallja a szénhidrátból, 10% -ról 35% -ra a fehérjéből, a többi pedig a zsírból származik.