Tudok futni, vagy jogod a scoliosis?

A rövid válasz az, hogy a kocogás és a futás rendben van a legtöbb scoliosisos beteg számára. Az Országos Arthritis Intézet szerint “a Gyakorlati programok nem bizonyították, hogy a scoliosis rosszabbodni fog, de fontos, hogy minden ember, beleértve a skoliozist is, gyakorolja és fizikailag illeszkedjen. Mint gyaloglás, futás, labdarúgás és torna, segít megőrizni a csontokat. ”

Mi a Scoliosis?

A scoliosis a gerinc görbülete. A gerinc oldalra és csavarodásra hajlik. Általában a felső vagy alsó hátsó csavarodott, de a scoliosis ritka esetekben hatással lehet a nyakra: a scoliosis esetek 80 százaléka idiopátiás, ami azt jelenti, hogy az ok ismeretlen. De úgy tűnik, hogy az öröklődés egyik tényezője, mivel a scoliosis általában családokban fut. A scoliosis gyakran előfordul a pubertás megjelenésekor, és több nőstény van, mint a hímek.

Kezelések a scoliosishoz

A Mayo Klinika szerint a legtöbb scoliosis eset enyhe. Néha a scoliosisos gyerekek és serdülőkorúak viselnek egy kapcsot, hogy a gerinc görbületét ne romolják addig, amíg a csontjaik nem nőnek fel. Súlyos esetekben műtétre lehet szükség, ha a konzervatívabb kezelések nem sikerülnek. A spinális fúziót igénylő sebészet meglehetősen kiterjedt, de az Iowa-i Egyetem Kórházak és Klinikái beszámol arról, hogy a betegek gyakran folytatják a kocogást négy hónappal a műtét után.

Scoliosis and Exercise

Szerint a pszichoterapeuta Li Feng Tian a “csontrendszeri fogyasztói felülvizsgálat”, “Az egyik általában részt vesz bármilyen típusú gyakorlatok a scoliosis.” Ha a betegség következtében kialakult scoliosis, testtartás és izomváltozás bizonyos mértékig korlátozza mozgását. Ritka esetekben csökkentheti a tüdő kapacitását a kitartásod. De Tian szerint a gerinc görbülete nem csökken a testmozgással. És ha a futás vagy a kocogás zavarja, néhány napig hátradől. Ha még mindig zavarja Önt, az izmok kiegyensúlyozatlansága súlyosbodhat, és ideje fizikoterapeutának való bejelentkezésre.

Gyerekek Scoliosis

A legtöbb scoliosisos gyermeket ösztönzik arra, hogy fizikailag is aktívak legyenek. A “Running Times” orvos-tudósítója azt tanácsolta egy tizenéves, skolioziás lánynak, hogy maradjon a kereszt ország csapatán, annak ellenére, hogy a csípő fájdalma fejlődik. Az újságíró azt javasolta, hogy a futó konzultáljon egy sportoló orvosával, aki fizikai terápiás programot írhat fel, és talán egy sarokemelést, ha az egyik láb hosszabb, mint a másik, ami lehet a scoliosis oka vagy eredménye.

szempontok

Míg a testmozgás, beleértve a futást és a kocogást, jó a legtöbb scoliosisos beteg számára, az is igaz, hogy a scoliosis alacsonyabb hátproblémákat okozhat. Fizioterapeuta Tian ajánlja az úszást a scoliosisban szenvedőknek, ami általában erősíti az izmokat és egyidejűleg erősíti a légzés funkciót. Az úszás nem fogja kifejezetten csökkenteni az izom egyensúlytalanságok által okozott hátfájást, és nem csökkenti a gerinc görbületét, de ez kiváló alternatíva a futáshoz vagy a futáshoz, ha Ön egy olyan betegségben szenvedő ember, aki nem tud futni vagy kijátszani Anélkül, hogy hátfájást tapasztalna.