Táplálkozás lustának

Amit úgy döntesz, hogy enni, nem csak felveszi az energiaszintjét, de fel is gyorsítja a belet. Lusta vagy lassú széklet akkor fordul elő, amikor a vastagbélben lévő izmok lelassulnak, ami székrekedéshez vezet. Szálas-koncentrált táplálék étkezés segíthet a kettőspont kiégésében és a bélműködés javításában. Forduljon orvosához, mielőtt megváltoztatná ételeit. Ha súlyos székrekedést vagy székrekedést tapasztal bármely más tünettel együtt, keresse fel orvosát.

A szál a növényi élelmiszerekben megtalálható, nem kezelhető szénhidrát. A legtöbb amerikai nem kap elegendő szálat a táplálkozási és dietetikai akadémia szerint. A szál felszívódása a diéta során elősegíti a széklet lerövidítését és ömlesztését, ami enyhítheti a lustát érintő székrekedést. Az akadémia szerint 14 gramm rostot kell fogyasztania 1000 kalóriára, vagy 25 grammot a nőkre és 38 grammot a férfiakra.

A rost jó forrása magában foglalja a teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöt, zöldséget, babot és diót. De amikor egy lusta bél, az oldhatatlan rostokban gazdag ételek lehetnek a leghasznosabbak. Az oldhatatlan rost nem oldódik fel a vízben, és segít az élelmiszer mozgatásában az emésztőrendszeren keresztül, javítva a szabályszerűséget. A búzakorpa, a zabkakej, a bab, az egész búzából készült kenyér, az egész búzakuszkusz, az uborka, a paradicsom és a sárgarépa segíti Önt abban, hogy az étkezés során több oldhatatlan rostot kapjon.

Könnyen hozzáadhat szálat az étrendhez, ha kisebb változtatásokat tesz a szokásos ételeire és ételére. Növelje a szálas bevitelt lassan néhány hét alatt, hogy megakadályozza a hasi kellemetlenséget. Szálat adjunk reggelire magas rosttartalmú gabonával és friss gyümölcsökkel. A salátát rendszeres étellel készítsük el ebéddel, és tegyük fel a babot, hogy extra rostot kapjunk. Vacsoránál cserélje ki a finom szemcséket teljes kiőrlésű gabonával, például barna rizs, quinoa vagy teljes kiőrlésű tészta. A gyümölcsök a snack idő alatt nem csak segítenek több rostot kapni, hanem édes fogat is kielégítenek.

Annak biztosítására, hogy elegendő folyadékot kapjon a táplálékban, fontos a lustát is. Mennyi mennyiségű folyadékot igényel minden nap az éghajlattól, a tevékenység szintjétől, az életkorától és az egészségi állapotától függ. Általában a felnőtteknek napi 8-12 csésze folyadékot kell célozniuk, ideális esetben vízzel. Tej, gyümölcslé, húsleves és koffeinmentes tea szintén jó választás.

Mennyibe kerül a szál?

A szálak forrásai

Fiber hozzáadása étkezéshez

Folyadékod fel