Sült csirkefóliát egy tábortűzben

A kempingezésnél csak a tábortűz képes lehet főzni. Ez általában azt követeli meg, hogy Ön – vagy egy speciális eszköz – hosszú ideig tartó edényt vagy tálat tartson a tűzön. Ez a munka azonban megszüntethető fóliacsomagok használatával és az étkezés főzésével közvetlenül a szenet. A legfontosabb óvintézkedések, ha ezt a módszert használja, óvatosnak kell lenni az óriási hőmennyiségtől, és gondoskodni arról, hogy a csomagban lévő élelmiszer nedvesen maradjon.

óvintézkedések

Mivel a fólia csomagot közvetlenül a szénre dobja, a hőség aggodalomra ad okot. Mindig győződjön meg róla, hogy van egy hosszú botja, fogantyúja vagy tűzgátló segédeszköz, hogy eltávolítsa a csomagot a tűzből. Soha ne próbálja meg eltávolítani a csomagot a kezével. Szúrja be a csomagot, és hagyja nyitni a gőzt több percig, mielőtt megnyitná, ez csökkenti a gőzégés kockázatát. Használjon nehéz fóliát vagy dupla rétegű lapokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a tasak nem forog, és hagyja a hamut.

A csirkehólyag megtartása

Annak ellenére, hogy a fólia csomag bizonyos nedvességtartományban marad, a fóliába csomagolt magányos csirkemell kiszárad, ha forró szénnel főzik. Ennek elkerülése érdekében a csirkemellet olajjal kell bevonni a nedvesség megőrzéséhez, és adjunk hozzá egy kevés olajat a csomaghoz. A csirke főzését zöldségekkel, például sárgarépával, hagymával, burgonyával és paradicsommal együtt nedvességet ad a főzéshez.

Előkészületek

A Boy Scout Trail, a Cub és a Boy Scouts forrásoldalának honlapja egy papírtörülközőt áztat a vízben, majd két fólia közötti szendvicseléssel létrehozza csomagja alapját. Ez biztosítja a főzést és megakadályozza a csirke égését. Olajozzuk le a fóliát, és helyezzük a csirkét a fólia egyik oldalára. Rendeljen minden zöldséget a tetején, és szezonban sóval és borssal a kívánság szerint. Hajtsa be a fóliát a csirkemell fölé, és erősen préselje meg a fennmaradó oldalakat, hogy egy tasakot hozzon létre.

Főzés

Válasszon ki egy olyan tábort, amely elkezdett leesni, és ahol nincs aktív láng. Helyezze a csomagot közvetlenül a forró szénre – látható lángok okozzák a csirke éget. Főzzük kb. 15 percig az egyik oldalon, majd flip és főzzük a másik oldalon, amíg meg nem történik. A csirke fehérnek és szilárdnak kell lennie, és belső hőmérséklete legalább 165 fok. Óvatosan vegye le a csomagot a tűzről, szúrja le a fóliát és hagyja pihentetni néhány percig a tálalás előtt.