Mellékhatások a b12-vitamin-felvételhez

A B-12 vitamin egy vízben oldódó vitamin, amelyet természetesen megtalálnak az állati élelmiszerekben, mint például a hús, baromfi, hal, tej és kagyló. A B-12 vitamin fontos a vörösvértestek termeléséhez és az egészséges idegek fenntartásához. A B-12 vitamin hiánya neurológiai károsodáshoz és veszéllyel járó vérszegénységhez vezethet. A B-12-vitamin-hiányban szenvedő betegeket B-12 felvételekkel kezelik. Egyes betegeknél a B-12 felvételek után mellékhatások jelentkezhetnek.

Szívhiba és vérrögök

A B-12-vitamin felvételeket közvetlenül a véráramba adják intramuszkuláris injekciók formájában, a Drugs.com szerint. A B-12-vitamin megakadályozhatja, hogy a szívet a szívelégtelenség tünetei, például a hirtelen súlygyarapodás, a tüdőben felhalmozódott folyadékok, az ödéma, a mellkasi fájdalom, a fáradtság, a köhögés, a szívdobogás és a légszomj által okozott tünetek jelentik. A B-12-vitamin felvétel trombózist vagy vérrögképződést okozhat a végtagokban. A vérrögök veszélyesek, mert elszabadulhatnak és eljuthatnak a szív és az agyba szívrohamot és stroke-ot okozva.

Polycythemia Vera

A B-12 vitamin felhasználása a MayoClinic szerint is felismerhető a policitémia vera nevű vérrendellenesség. A Polycythemia vera-t a vörösvérsejtek termelésének abnormális növekedése és a vér térfogatának növekedése jellemzi. A policitémia tünetei közé tartozik a fáradtság, a szédülés, az arcra vöröses szín, a légszomj és a légzés problémái, különösen fekvő fekvés esetén. Azok a betegek, akiknek a múltja a policythemiás vera, el kell kerülniük a B-12 felvételeket.

Vakság

A B-12 vitamin a Mayo Clinic szerint vakságot okozhat Leber-kórban szenvedő betegeknél. A Leber-kór egy genetikai betegség, melyet a látóideg atrófiája jellemez. B-12-vitamin-alkalmazást kerülni kell a fenti betegségben szenvedő betegeknél.

Hypersenstivity

A cyanocobalaminra, a kobalaminnal, a kobaltra és egyéb összetevőkre allergiás betegek allergiás reakciókat válthatnak ki az arc és a nyelv duzzanata, csalánkiütés, bőrkiütés, viszketés, mellkasi szorítás, légzési problémák és mellkasi fájdalmak esetén.