Magatartási kódex a tizenévesek számára

A tizenéves évek megpróbálhatják a tizenéveseket és a családokat, mivel a serdülők a feltörekvő identitásukkal küzdenek, mivel fiatal felnőttek és a szülők megpróbálják fenntartani a hatóságot. A tizenévesek továbbra is élvezhetik a következetesen kifejtett és kényszerített magatartási kódexeket, sőt, sokan már ismerik az iskolai, egyházi, ifjúsági szervezetek és egyes atlétikai programok explicit kódjait. Ha időt szeretne kialakítani a családi igények kielégítésére szabott magatartási kódex kialakítására, és különösen a tinédzser egyéni szükségleteire, akkor további stabilitást teremthet otthon.

Alapvető biztonság

A legegyszerűbbeknél a tizenévesek magatartási kódexének el kell törölnie az otthonában a leginkább potenciálisan káros vagy veszélyes tevékenységeket. A kábítószerekkel, az erőszakkal, a szexuális tevékenységgel, a lopásval vagy a családi vagyon megrongálódásával, valamint a szülők vagy testvérekkel való zaklatás vagy megfélemlítés kísérletezésével a leginkább a potenciálisan káros tevékenységekre lehet számítani. A magatartási kódex kijárási tilalmat is létrehozhat a hétköznap vagy a hétvégén. A veszélyes döntésekkel kapcsolatos, kifejezett, zéró toleranciájú környezet megteremtése segít a szülőknek fenntartani a hatósági szintet és csökkenteni egy tini képességét arra, hogy a család elvárásainak tudatlanságát kérje.

Családi kötelezettségek

A tizenévesek általában elfoglalt ütemterveket foglalnak magukban, amelyek magukban foglalják az iskolai, munkahelyi és atlétikai vagy társadalmi kötelezettségeket. A szülők úgy dönthetnek, hogy megkövetelik a tizenévesek számára, hogy segítsenek a ház körül, hogy hozzájáruljanak a békés, hatékony háztartáshoz. Még ha a szülők csökkentik vagy kiküszöbölik a házimunkát, hogy a tizenévesek az iskolára koncentrálhassanak, a tizenévesek magatartási kódexe továbbra is tartalmazhatja a családi közösség várható magatartását és attitűdjét. Például a tizenévesek várhatóan vacsorázni fognak a családdal, és kellemesen hozzájárulnak a beszélgetéshez. A tizenévesek is számíthatnak arra, hogy beszéljenek beszélgetés közben, ne beszéljenek vissza a szülőknek és vegyenek részt a családi összejöveteleken.

Közösség

A szülők megfogalmazhatják a külső közösség viselkedési elvárásait is. A tizenévesek magatartási kódexe magában foglalhatja a pártokban végzett anyag-kísérlet elkerülését, vandalizálását, gondatlanságot, vagy a nem biztonságos területeken való kijutást. Az öltözködésre vonatkozó elvárások a kód részét képezhetik, például a szülők megtilthatják a mellbimbócsúcsokat vagy a súlyos, potenciálisan veszélyes pénztárcák láncokat, amelyek néha a banda ruházatához kapcsolódnak. A szülők arra számítanak, hogy tizenévesek önkéntesen vagy egy egyházi csoporthoz csatlakozva értelmes módon vesznek részt a közösségben.

Online

A tizenévesek szeretik a szocializációt, akár személyesen, akár online. A magatartási kódexek az online interakciók viselkedési elvárásait is artikulálhatják. A szülők tilthatják meg provokáló fotók kiküldését, rosszindulatú pletykák, online zaklatás vagy idegenekkel való kapcsolattartást. A fiatalabb tizenévesek szülők fenntarthatják maguknak a jogot, hogy folyamatosan nyomon kövessék a tizenévesek társadalmi hálózatának számláit.

felelősségre vonhatóság

A magatartási kódexek elveszítik az elszámoltathatóság elvét. Növelje az elszámoltathatóságot a tinédzser bevonásával a magatartási kód létrehozásához. A tizenévesek ritkán élvezik a sztereotípiák előnyeit, ezért az állandóan jól viselkedett és enyhe viselkedésű gyermeküket egy súlyos, drámai magatartási kódex elkövetésével tiltakozhatják, amely nem kapcsolódik korábbi viselkedési döntéseihez. Tartsa reálisan és egyszerűen. Kérdezze meg a tizenéveseket, hogy visszajelzést kapjanak a következményektől, beleértve a további felnőtt jogosultságok (pl. Egy későbbi kijárási tilalom vagy kevésbé gyakori csekkek) megszerzésének lehetőségét a felelősség fenntartása után.