Lúgos ételek és fűszerek

Az emberi szervezet mérsékelten lúgos környezetet tart fenn, amelynek pH-ja kissé 7 felett van. Ez a lúgos pH a kémiai reakciók és a tüdő, a vesék, a belek és a bőr megfelelő működéséhez elengedhetetlen, és nagymértékben befolyásolja az Ön étrendje. Bizonyos ételek savas vagy lúgos formálódnak, és diktálhatják, hogy a szervezetnek milyen keményen kell dolgoznia ahhoz, hogy megtartsa a kívánt pH-értéket.

Alkáli gyümölcsök

Bár ellentmondásosnak tűnhet, a savas citrusfélék, mint a citrom és a narancs a legalkalabb. Ennek az az oka, hogy az általuk tartalmazott szerves savak vízbe bomlanak, ami semleges, és nagyon lúgos bikarbonát. A további lúgos gyümölcsök példái közé tartoznak a persimmonok, az ananász, a málna és a görögdinnye.

Lúgos zöldségek

Az étrend legtöbb zöldsége lúgos, de némelyik több, mint mások. A legmagasabb lúgos zöldségek lencse és gumó. Példák ezekre a zöldségekre: édesburgonya, jams, tengeri zöldség és hagyma. A kevésbé lúgos, de még mindig jó forrásokból származó zöldségek közé tartoznak a spárga, a kelkáposzta, a mustár zöldje, arugula és a brokkoli.

Diófélék és magvak

A diófélék és a magvak kielégítő és ízletes táplálékként, valamint alkáli táplálékforrásként szolgálhatnak, az elfogyasztott típusoktól függően. Az étrendben megtalálható legalkálisabb diófélék és magok mandula, gesztenye, lenmag, szezámmag, fenyőmag és friss kókuszdió.

fűszerek

A fűszerek, mint a fahéj, a currypor, a gyömbér, a mustár és a chili paprika a legalkalábbak közé tartoznak. Ezeknek a fűszereknek a bevitele más lúgos ételek, például zöldségek vagy gyümölcsök előállítása során egyszerűen lehet egyszerre több lúgos táplálékforrás bevitelét egy étkezésbe. Az öntöző őrölt gyömbér növényi keverékben sütjük vagy a fahéjjal pörkölt édesburgonyát felhúzzuk, így egyszerűen hozzá lehet adni alkáli fűszereket az ételhez és az oldalához.