Lassan tudsz főzni egy szarvasmarhát?

A szarvasmarha a hátsó lábak egyik felső része, más néven a kerek vagy a Denver-láb. Bár ez a vágás OK gyorsabb főzési módszerek, mint például a broiling, sauteing vagy grillezés, különösen a gazdaságosabb, kereskedelmi szempontból előállított vadhús esetében, akkor is választhat, hogy lassan főzzük, ami jól működik a nagy vaddisznó vad vadászat.

Készítmény

A lassú főzés előtt a szarvasmarhák pácolása segít megkezdeni a zsírosabb folyamatot. Ez különösen fontos a vadon élő vadhús esetében, amely keményebb, mint a tenyésztett vagy tenyésztett vad. Egy házi készítésű pác, amely jól működik mindenféle játékban, beleértve a vadhús, a párolás olaj, a zeller, a sárgarépa, a hagyma, a fokhagyma, az ecet és a gyógynövények együtt egy órán keresztül. Szórja meg a pácolt anyagot, és öntsön rá a szarvasmarhára. Hűtsük le a marinádat a főzés előtt 24 órán keresztül. A marinádban levő ecet elkezdi lebontani a vadon élő kemény izomkapcsolatokat.

Főző folyadék

Lassú főzés a vadhúst egy pároló folyadékban segít megőrizni nedvességet az egész folyamat során, és tartsa meg a rágó. A folyadékhoz használjon húsdarabot, száraz vörösbort, sört vagy vizet apróra vágott sárgarépa, hagyma és zeller. Add hozzá a kakukkfű, a só és a bors. Ha maradék marinád van, akkor néhányat is felvehet a főzőfolyadékba.

Lassú főzési módszer

Három fő módszer van arra, hogy lassítsuk a szarvasmarhát. Minden módszer esetében a cél az, hogy a sütési idő alatt a sütési folyadékot alig égesse el. A tűzhelyen használjon holland sütőt, fedéllel a legalacsonyabb hőfok fölött, főzve a vadhéjat, mint egy fazék sült. A sütőben állítsa a hőmérsékletet 225-250 ° C-ra, és használjon egy mély sütőedényt. Ha egy lassú főzőlapot használ, válasszon az alacsony vagy a magas beállítások közül attól függően, hogy mennyi ideig szeretné. Ha a szarvasmarhát a munkahelyén vagy a házból szeretne főzni, akkor válassza az alacsony beállítást, hogy elkerülje azt. Főzzük a vadhúst kb. Egy órát fontonként a tűzhelyen vagy a sütőben, másfél órát fontonként egy lassú főzőedényben magas vagy három óránként egy lassú lassú tűzhelyen.

További tippek

Készítse el a szarvasmarhát úgy, hogy vonzóbbá tegye azáltal, hogy minden oldalról levágja azt, mielőtt lassan főzne. Ez a húsnak több színt és ízanyagot ad. Használjon öntöttvas teáskannát valamilyen olajjal közepes magas hőmérsékleten, hogy mindkét oldalon csak egy-két percig megsebezze a vadhölgyet. Ha egy nagy sült helyett inkább lassan főzött vaddisznót szeretne készíteni, akkor a marinázás előtt vágja el a szarvasmarhát darabokra. Az utolsó 45 perc sütéshez tegyen nagy darab zöldséget.