Koffein és forró villanások

A menopauza során sok nő hőveszteséget tapasztal. Figyelmeztetés nélkül jöhetnek, vagy stresszel kapcsolatos körülmény vagy táplálék érheti őket. Senki sem tudja biztosan, hogy mi történik fiziológiásan, amikor forró villanásról van szó, de egyesek azt mondják, hogy valószínűleg az agy hőszabályozó részében megnövekedett véráramlással kezdődik. Számos kiváltó okozhatja ezt, és a koffein egyike azoknak.

források

A forró kávé a forró villanások legproblematikusabb forrása, mert két kiváltó, egy forró ital és egy koffein. Ha egy nehéz kávéfőnök vagy, akkor a legjobb, ha lecsökkented vagy abbahagyod a kávét. Kerülni kell a koffeinnel szódát is. Ilyenkor koffeinmentes kávét és szódát inni. Vagy italokat inni egy tápláló, koffeinmentes pick-me-up számára.

szempontok

Ha koffeinre van szüksége, próbálja meg a zöld teát. Ez csökkenti a koffeinbevitelét, és ezzel befolyásolja a túlfeszültség gyakoriságát. A zöld tea egészséges antioxidánsokkal és zsírégetéssel jár.

Okoz

Ha az Ön szervezetében hiányzik vagy hiányzik az ösztrogén, kisebb a tolerancia a szervezet maghőmérsékletének változásaira. Amikor a szervezet hőmérséklete emelkedik, mint a koffeinnel együtt, az erek kirobbanhatnak, gyorsabban, mint korábban. A forró villanás mindaddig tart, amíg eléri a fokozott hőt.

Egyéb triggerek

Van néhány más étel és ital, amelyet meg kell próbálnia elkerülni. Az alkohol kiváltó tényező. A bor a leginkább zavaró. A cayenne borssal fűszerezett ételek szintén problémát okoznak, ugyanúgy meleg folyadékot is fogyasztanak. A dohányzás sem jó neked sem. Ez nem csak egészségtelen, de forró villogást is okozhat.

Megelőzés

Van néhány olyan életmódbeli változás, amit tehetsz, így a “változás” kevésbé lesz izzadt. Öltöztesd fel a rétegeket, hogy a testhőmérsékleted hűvös maradjon. Az éjszakai izzadás elkerülése érdekében állítsa le a termosztátot kb. 2-3 fokkal lefekvés előtt, és vegye be a gyakorlatba és a szója termékekbe a rutinodat. Vannak gyógynövény-kiegészítők a piacon, amelyek segítenek. Mindenkinek más a teste, így meg kell próbálnia néhányat, hogy lássa, mi működik. Látogasson el a helyi egészségügyi ételekre vagy vitamin-boltokra, ha tanácsot kap a forró villanásról, nyugodjon meg. Vegyünk mély lélegzetet, és használjunk egy ventilátort, hogy hűtsük le a testedet, mielőtt elszabadulna.