Kezdő könnyű gimnasztikai gerendák

A mérleggerenda szűk felépítése még egyszerűbb manővereket is tesz – például a somersaults – nagyobb kihívást jelent. A legtöbb kezdő torna alacsony gerendákkal kezdődik, amelyeket sok párnázás vesz körül, miközben egy spotter segítségével dolgozik. Kezdje a legegyszerűbb rutinokkal, és csak a legegyszerűbb megoldásoknál haladjon tovább.

Kiegyenlítés a sugáron

A gerendák elsajátításának elsõ lépése a gerendák ismerete és kényelme. A gimnazistól kezdve rendszeresen járni kell a gerendán, hogy megismerje dimenzióit és hogyan viszonyul a testmozgásokhoz. Kezdje a kétlábú gyaloglással, majd végezze el az egyik lábát, majd sétáljon, miközben az egyik lábát lefelé hagyja oldalra. Miután elsajátítottad ezt az alacsony sugáron, ugorj fel ugyanarra a rutinra a nagy fénysugáron.

Táncelemek beillesztése

A torna erősen támaszkodik az alapvető táncrendekre, és a táncolás a gerendán javítja az egyensúlyt, és felkészíti Önt a bonyolultabb gerendákra. Indítsa el 180 fokos fordulatot a gerendán, majd dolgozzon akár 360 fokos fordulattal. Ezután dolgozzon az alapvető baletten, állva a lábán a gerendán. Ezután próbáljon meg állni a gerendán, és egy lábat felemelni egyenesen, 30-60 másodpercig kiegyensúlyozva. Kapcsolja a lábakat, és próbálja újra.

Ugrások és ugrások

A mérlegsugáron ugrás és ugrás veszélyt jelent, és a komplex ugrások nem jóak kezdőknek. Az egyenesen felfelé ugrálva, majd a gerendára való visszaállás után segít megismerni a pontos lábmunkák és az egyenesen ugrás alapjait. Miután elsajátítottad, próbáld meg ugrálni a gerendánál, mindkét lábbal a gerenda és a levegő között. Próbálja meg elsőként két lépéssel leszállni, majd végezze el az egyik lábát.

Basic Tumbles

A gerendák a legszembetűnőbb és legveszélyesebb elemek a gerendás munkákban, így biztosítani kell, hogy mindig legyen egy spotter. Kezdje egy szaltóssággal, biztosítva, hogy a vádló megtalálja a mozgást. Ahogy megszerezed a készségedet, fel tudsz dolgozni a kézfejekre, flip-ekre és hasonlóképpen összetett mozgásokra, majd elkezd egyszerre több lépést összeilleszteni.