Kerékpár-trike átalakítás

A triciklik nem csak a kisgyerekek számára szólnak. Gazdag történelmük van kereskedelmi és személyes használatra. Az Egyesült Államokban elősegítik az edzőket, és zöld utat biztosítanak az idősebbek és a fiatalok számára, akiknek nehézségei vannak a kétkerekű kerékpár kiegyensúlyozásában. A teljes méretű triciklik az idősebb gyermekek és a felnőttek számára általában drágák, de az interneten elérhető átalakítási készletek lehetővé teszik, hogy a jelenlegi kerékpárját egy új tricikli költségének töredékévé triciklussá alakítsa.

Az első tricikli, amelyet 1680-ban építettek egy német paraplegikus, használt fogaskerekekhez és kézikarokhoz. A Coventry Lever tricikli bevezetése után 1876-ban a triciklik népszerűsége Angliában. 1884-ben több mint 120 különböző modell uralta a piacot, kiosztva a kétkerekű kerékpárokat. Kezdetben a hosszú ruhákban és a rövid vagy nemápolású férfiak által használt nők, akiket a nap nagy nagy kerekeinek megfélemlítettek, a triciklik státusszimbólumként jelentették be, és bejelentette, hogy a lovas egy olyan kedves családhoz tartozott, amely megfizethette a költséges triciklit. A kétkerekű kerékpárok immár angliai és világszerte felülmúlja a tricikliket, hogy a legnépszerűbb önjáró járművek legyenek. A mai napig azonban a tricikliket még mindig használják világszerte a személyes és kereskedelmi közlekedés eszközeként, a versenyzők, az utasok és az áruszállítás köré csoportosulnak.

Az Egyesült Államokban, a BigTricycle.com-nál kerékpár-tricikli átalakító készleteket gyártó vállalat, elsősorban a különleges igényű gyermekeknek forgalmazza a kerékpár-trike átalakító termékét. Egy másik cég, a Spooky Tooth, átalakító készleteket kínál felnőtteknek és gyermekeknek. Gyermekek, akiknek fejlődési rendellenességei vagy fizikai károsodásaik vannak, akik képtelenek egyensúlyba hozni vagy biciklizni, biztonságosabbá tehetik a teljes méretű tricikli egyensúlyát. A kognitív fogyatékossággal élő gyermekek hiányozhatnak a fizikai vagy kognitív képességek, hogy biciklizni tudjanak. Ezek a gyermekek profitálhatnak a pedálozás, a kormányzás, a tervezési mozgás és a koordináció a tapintható és vizuális jelek részt a tricikli. Ha elegendő lovagolhat, akkor esetleg egy biciklire tudnak diplomázni. Eközben a tricikli lovaglás fokozza a motoros készségeket és az érzékszervi-motoros integrációt, miközben szociális lehetőségeket biztosít. A felnőttkészletek, amelyek online is elérhetők, lehetővé teszik az idősek számára, akik nagyobb stabilitást keresnek a biciklizés trike-ként való átalakításában.

Az egyik cég által kínált kerékpár-triciklik átalakító készlet nehéz 20 hüvelykes gumiabroncsokat és kerékpántokat használ. A szerelvény 20 vagy 24 hüvelykes kerékpárkereteken működik. A hátsó tengely, amely meghatározza a két hátsó gumiabroncs szélességét, 24 hüvelykes, vagy nagyobb stabilitású, 30 hüvelykes hosszúságú. A cég pedálozással járó billentő tengelyt kínál, amely a pedálozás leállítása mellett áll, és egy rögzített sebességváltó tengely előre vagy hátra is pedálozhat, mint a hagyományos triciklik. A hátsó kerékpár készletei 300 lb. Súly kapacitás. A készlet csak egysebességű kerékpárokkal használható. Egy másik cég olyan átalakító készletet kínál, amely két hátsó kerékkel, egy tengellyel, egy 20 fogú szabadonfutóval, egy trike szabadonfutó adapterrel, egy házegységgel és a szükséges hardverekkel, valamint egy trike kosárral rendelkezik, hogy utazás közben vigye magával a jószágokat. Szabadonfutó és fedélzeti fékkonvertáló készleteket kínálnak, valamint háromsebességes alátét fékagyat is kínálnak.

Az egyik gyártó bejelentette, hogy az átalakítás csak 10 percet vesz igénybe. Ez alábecsüli az időnek azoknak az időtartamát, akik nem elégedettek az eszközökkel, de ez a gyülekezési folyamat elég egyszerűnek tűnik. Eltávolítja a régi gumiabroncsot és a sárvédőt, csúszik az új kocsiszerelvényre, amely előszerelt, és csavarkulccsal húzza meg. Ha egy háromsebességes hubot szeretne, akkor meg kell keresnie a nem előkonfigurált konverziós készleteket kínáló vállalatot, amely nyilvánvalóan bonyolultabb összeszereléssel jár.

Történelem

Célja

Tervezés

Összeszerelés