Gabona doboz táplálkozási információ

Az FDA létrehozta a Nutrition Facts címkét annak biztosítására, hogy elegendő tápanyag-információ álljon rendelkezésre minden élelmiszertermékre, beleértve a gabona dobozokat is. Egyes gabonafélék tartalmazzák a doboz elülső részének alapvető táplálkozását, kiemelve a kalóriákat, a zsírt, a nátriumot (sót), a cukrokat, a rostokat és a különböző egyéb tápanyagokat.

Táplálkozási tények címkéje

A címkén szereplő információk mindig ugyanazt a sorrendet követik, így ha elolvassz néhányat, gyorsan megtalálhatod a kívánt információkat. Gabona doboz Táplálkozási tények három – és néha négy – oszlopot tartalmaznak. Az első oszlop felsorolja a táplálkozási tételt, a második oszlop csak a gabonafélékre vonatkozó tápértékre vonatkozó információ, a harmadik oszlop pedig a gabonára vonatkozó értékeket tartalmaz, ½ csésze tej hozzáadásával. Bizonyos gabonaféléknek van egy negyedik oszlopuk, amely a 4 év alatti gyermekek tápértékét jelzi.

Adag

Az első két információ a kiszolgáló mérete és a gabona dobozában lévő összes adag meghatározása. A kiszolgáló mérete, amely a legtöbb gabona esetében ¾ – 1 ¼ csésze, nagyszerű eszköz ahhoz, hogy meghatározza, túl sok vagy túl kevés. Ha a vállalat gyermekekre vonatkozó információkat is tartalmazott, akkor a dobozban egy második adag méret és adag szám lesz a gyermekrészen. A címkén feltüntetett összes táplálkozási információ egy adag méretre vonatkozik.

alapjai

A következő információsor az alapvető tápanyagértékekből áll, beleértve a kalóriák számát (adagonként), a zsírból, a teljes zsírból, a telített zsírból, a transzzsírból, a koleszterinből, a nátriumból, a káliumból, az összes szénhidrátból, az étkezési rostból, a cukrokból, egyéb szénhidrátokból És fehérje. Ebben a szakaszban két különböző típusú mérést biztosítunk: az ajánlott napi érték súlyát és százalékát. Egy adag tömegét grammban (g-vel rövidítve) és milligrammban (mg) adjuk meg. A napi érték százaléka segít meghatározni, hogy megfelelő táplálékot kap-e az egészség megőrzéséhez. Ne feledje, hogy ez a százalékos arány egy 2000 kalóriás napi étrenden alapul, így a táplálék százalékos aránya változik, ha az Ön étrendje egy másik kalóriát tartalmaz.

Vitaminok és ásványi anyagok

A gabonafélékben jelen lévő összes fontos vitamin és ásványi anyag együtt szerepel a napi tápérték százalékával.

követelmények

A tápanyagadatok után a címke tartalmazza a zsír, a koleszterin-nátrium, a kálium, a szénhidrátok és a rost ajánlott napi követelményeit 2000 kalóriás és 2500 kalóriás napi étrendben.

A táplálkozási tények alján található a gabonafélék összetevőinek átfogó listája. Az összetevőket sorrendben soroljuk fel. A lista első összetevője mindig megtalálható a legnagyobb mennyiségben, és a legkisebb mennyiségben jelen lévő összetevő mindig utolsó. A legtöbb címke különválasztja az elsődleges összetevőket, amelyeket a gabona előállításához a hozzáadott vitaminokból és ásványi anyagokból készítettek.

Hozzávalók

Figyelmeztetések és értékcsere

Ha a gabona olyan összetevőket tartalmaz, amelyeket az allergiás emberek el kell kerülni, az összetevők után egyszerű nyilatkozatot kap, például: “búzát és tejet tartalmaz”. A gabonakezelési dobozok tartalmazzák az egy kiszolgálóra vonatkozó árfolyamértéket is. American Diabetes Association csere lista.