Fogyaszthatsz-e, ha nem eszel kenyeret, rizst és tésztát?

A fogyás kulcsa annak biztosítása, hogy ennél kevesebb kalóriát fogyasszon, mint amennyit használ. Ha a kenyér, a rizs és a tészta elkerülése segít megtenni, akkor fogyni fog. Azok, akik ezeket az ételeket más, magasabb kalóriatartalmú ételekkel helyettesítik, azonban úgy találják, hogy nem veszítenek semmilyen súlyt, és még súlya sem fog növekedni. További lépések megtétele, például az étkezés és a táplálkozás megváltoztatása, javítja a testsúlycsökkenést.

Glikémiás index és testsúlycsökkenés

A glikémiás index a különböző élelmiszerek vércukorszintjére gyakorolt ​​hatását méri. A glikémiás index alacsony értéke alacsonyabb a vércukorszintnél, mint az indexen. A Cochrane Könyvtárban 2007-ben közzétett cikk arról számolt be, hogy súlycsökkenési előnyökkel jártak a glikémiás index helyett alacsony étrend helyett. Az édességek és a finom szemek korlátozása, az étkezés során fehérjék és egészséges telítetlen zsírok fogyasztása minden étkezés során, a legkevésbé feldolgozott szemek fogyasztása, valamint a babok, a gyümölcsök és a nem keményítőtartalmú zöldségek kiválasztása segít a diéta glikémiás indexének alacsony szinten tartásában. Általában a magas szálas vagy savas, valamint a minimális sütési időt igénylő élelmiszerek általában alacsonyabbak a glikémiás indexen. Mind a rost, mind a savasság lassítja az emésztést, így az élelmiszerben található cukrok kevésbé érik el a véráramot, és nem okoznak vércukorszintet.

Fehérje és testsúlycsökkenés

A magasabb fehérje diéták is töltődhetnek, tehát függetlenül attól, hogy feladja a kenyeret, a rizst és a tésztát, ügyeljen arra, hogy ezt a fontos tápanyagot minden ételben és táplálékban tartalmazza, ha fogyni próbál. Az American Journal of Clinical Nutrition című, 2015-ben közzétett áttekintő cikk megjegyezte, hogy a 25 és 30 gramm fehérje közötti étkezés úgy tűnik, a legjobb az étvágy szabályozásához. Annak érdekében, hogy még jobb eredményeket érjen el, célozzon olyan étrendet, amely mind a fehérjében magas, mind pedig a glikémiás indexben alacsony. A The New England Journal of Medicine című, 2010-ben közzétett tanulmány szerint ez a fajta étrend segített a testsúlycsökkentésben, mint a fehérjeszintézisben alacsonyabb diéták és a glikémiás indexnél. A vizsgálatban alkalmazott táplálék a kalóriák 25% -át a fehérjéből tartalmazta.

Kenyér Vs. Rizs vagy tészta

Ha nem adhat fel rizst, tésztát és kenyeret, fontolja meg a kenyeret tartását. A 2011-es Hospital Nutrition című folyóiratban megjelent tanulmány megállapította, hogy a kenyérrel töltött étellammal több töltelék van, mint az azonos mennyiségű kalória, amely tésztát vagy rizst tartalmaz. A finomított gabonák helyett 100 százalékos teljes kiőrlésű kenyér kiválasztása a magasabb rosttartalmuk miatt még előnyösebb a súlycsökkenés szempontjából. Bármi, ami segít a teljes érzésnek, megkönnyíti a szükséges kalóriák csökkentését a fogyás miatt.

Fehér Vs. Teljes gabona kenyér, tészta és rizs

Ha megpróbálnál lefogyni, akkor jobb, ha áttérsz a teljes kiőrlésű kenyérre, tésztára vagy rizsre, ahelyett, hogy teljesen felhagynád őket, mert ezek a termékek sokkal szálasabbak. Például egy csésze fehér rizs kevesebb, mint 1 gramm rost, de ugyanannyi barna rizs kb. 3,5 gramm, ami 14 százalék a napi érték a rost. A The Journal of Nutrition 2009-ben publikált tanulmány azt mutatta, hogy a gabonából, különösen a teljes kiőrlésű gabonából származó szálak nagyobb bevitele kisebb testzsírt és hasi zsírt eredményez. A hasi zsír különösen kockázatos, így a cukorbetegség, a szívbetegség és bizonyos más egészségügyi problémák valószínűbbek, ezért minden, ami segít megszabadulni ettől a zsírtól, hasznos és valószínűleg nem szabad megszüntetni.

A napi 500 kalóriát naponta el kell vágnia az étrendből, hogy hetente körülbelül 1 fontot veszítsen. Minden fehér kenyér szelet, amelyet nem eszel, megmenti a 77 kalóriát, egy csésze fehér rizs körülbelül 242 kalóriát tartalmaz, és egy csésze rendszeres tészta körülbelül 221 kalóriát tartalmaz. A teljes kiőrlésű változatok hasonlóak a kalóriákban. Természetesen, ha a végén más táplálékot fogyaszt, akkor nem lehet a kalóriát megtakarítani, és nem valószínű, hogy lefogy. A napi testmozgás növelése segít növelni a kalóriahiányt, és gyorsabban fogyaszthatja azt, így jobban elveszítheti a zsírt, mint az izmokat. A felnőttek számára ajánlott minimális gyakorlat a közepes intenzitású edzés heti hetente 150 perc, de kétszer annyi összeget vehet igénybe, hogy néhány ember súlyveszteséget érhessen el.

Kalória szempontok