Fahéj és fokhagyma előnyei

Két, így eltérő felhasználási, íz- és élelmiszertípusú élelmiszer-összetevők hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek javítják az egészséget. Bár a fokhagyma már jóval a fahéj előtt kapható kiegészítő formában, a fahéj belépett étrend-kiegészítők piacára. A kémikusok hosszú utat tettek azon, hogy azonosítsák nem csak azokat az előnyöket, amelyeket ezek az élelmiszerek tartalmaznak, hanem az egészséggel kapcsolatos előnyökért felelős speciális vegyi anyagokat is. Ez az új információ elszigeteli és lehetővé teszi a gyógyító tulajdonságok reprodukcióját mind a fahéj, mind a fokhagyma ajánlattal. Mielőtt fahéjat vagy fokhagymát használna az egészségügyi állapot kezelésére, forduljon orvosához.

Évszázadokon át gyógyhatású hatása miatt a fokhagyma olyan cselekvési mechanizmus volt, amely megkerülte a tudósokat. A ScienceDaily szerint a fokhagyma által termelt savak gyorsan kölcsönhatásba lépnek a szabad gyökökkel. A szabad gyökök a legtöbb testfolyamat eredménye. Ezek a páratlan gyökök más radikálisokkal kívánnak csatlakozni. A fokhagymában lévő allicin antioxidánst termel, amely reagál a szabad gyökökre, amelyek egyébként párosulnak a rákos sejtekkel. Ezek az antioxidáns tulajdonságok a Pennington Nutrition Series szerint védik a szívrendszert, stimulálják az immunrendszert, megvédik a sugárzást, segítik az idegen testek méregtelenítésében és fizikai erősségük visszaállításában.

A fahéj antioxidánsként is hat a szervezetben. Jelentős érték azonban egy bizonyos kivont vegyületben, amely aktiválja az inzulinreceptorokat stimuláló enzimeket. Ezzel párhuzamosan ezek az enzimek gátolják az enzimeket, amelyek gátolják vagy deaktiválják az inzulin receptorokat. Ez azt jelenti, hogy a fahéj képes a cukorbetegség különböző formáiban csökkenteni a vércukorszintet. A kéreg-kivonat fahéj csökkentette a koleszterinszintet és a trigliceridszintet egy 60 cukorbeteg vizsgálatban, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint.

A fokhagyma egyik hátránya, a csípős aromája nem vonzó mindenkinek. A táplálék kiegészítőként a fokhagymát – az illat nélkül – a 91 kiegészítésből származó 1. számú adag számítja ki, a Pennington Nutrition Series szerint. Azok az emberek, akik naponta egy-két fokhagymát fogyasztanak, fokozza a jótékony hatását. A táblafahéj viszont néhány zsírban oldódó vegyületet tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy nagy mennyiségben kerülhet a szervezetbe. A kutatók megtalálták a módját a vízben oldódó vegyületek izolálására, a zsírban oldódó vegyületek elválasztására és biztonságosabb változat létrehozására kapszulák formájában az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint.

A fahéj az ételekhez hozzáadhat egy ütést. Porított, nem édesített formájával zabpehelyre vagy hideg gabonafélékre öntheti, mogyoróvajhoz keverheti, hozzáadhatja szójatejhez és joghurtjához, édesburgonya és sárgarépa szezonjához, 15 percig megszórhatja a dióféléket és 15 percig sütheti, használhatja kávéban , Tegyünk gyümölcsöt és forgassuk fel a sertést. A fokhagymát, melyet szegfűszeggel használnak, szeletelhető és pácolt lehet, csaknem minden növényi vagy húsételen. Ha ez előnyös, a fokhagymapor is felszívja ezeket az ételeket. Az “alliaceae” család tagjaként, amely hagymát, póréhagymát és mogyoróhagymát tartalmaz, a fokhagyma kiegészítõ ízzel járhat. Adjuk hozzá pizzához, salátákhoz és levesekhez is. A fokhagyma-kiegészítők kivonatban, illóolajban, olaj-macerátban és dehidratált porban jönnek. Az illóolaj gőz-desztillációból és növényi olaj hozzáadásából származik. Az olajos macerátumok a teljes fokhagymás szegfűszegek őrléséből származnak.

Fokhagyma

Fahéj

Biztonság

felhasználások