Étrend és gyomor polipok

A gyomor, az emésztésbe bevont számos szerv egyike. A gyomor hígítja az ételt, amelyet eszik az emésztő lékkel, mielőtt a bélbe költözne a további lebontásra. Az emésztőrendszer egészségi állapotát befolyásoló tényezők a kezeletlen fertőzések, az egészségügyi állapotok, az étrend és az életmód. Ezek a tényezők gyulladást okozhatnak a gyomorban, ami polipképződést eredményez. Az egészséges táplálkozási szokások segíthetnek csökkenteni a gyomor polipképződés és az emésztőrendszeri szövődmények kockázatát.

A Stomach Polyps-ról

A gyomorra vagy a sejtekben lévő mutációk gyulladása a sejtekben tömegeket vagy polipokat formál. Általában a polipok ritkán alakulnak és jóindulatúak maradnak. Co-előforduló bakteriális fertőzések, gyomorhurut vagy egyéb emésztési problémák kezelésére szolgáló gyógyszerek alkalmazása, mint például a reflux betegség növeli a polipképződés kockázatát. Ha a polipok a gyomor mirigyessejt-mutációi miatt következnek be, akkor a rosszindulatú sejtek kockázata növekszik, de ez nem gyakori a gyomor polipok esetében. A gyomorpolipok tünetei nem jelennek meg, amíg fokozatosan nem fokozódnak és fekélyekké válnak. Hasi fájdalom, gyomor-vérzés, émelygés vagy hányás lehet jelen a nagy hasi polipokkal. A kezelés magában foglalja a polipok eltávolítását endoszkópos eljárással, azonban a polipok visszatérhetnek, ha relapszáló gastritis problémái vannak.

Étrend, polipok és gasztritisz

A táplálkozási szokások nem feltétlenül okozzák a gyomorpolipok képződését, de a gastritis – és az étrend szerepet játszik ebben az állapotban. A gyomorhurut olyan irritáló hatású, amely a gyomor bélésének gyulladását okozza. A nagyon savas ételek vagy italok, például a kávé, a szóda és a gyümölcslé citromsavval, a baktériumok, mint a Salmonella vagy az E. coli a szennyezett ételekből és a túlzott alkoholfogyasztásból, irritálhatják a gyomrot. Ha gyomorhurutja van, orvosa is tesztelheti a gyomorpolipokat. A nem kezelt gyomorhurut és a gyomorpolipok növelhetik a rosszindulatú polipok és a gyomorrák kockázatát.

Gyümölcsök és zöldségek

A gyümölcsök és a zöldségek rostokat tartalmaznak, hogy egészséges emésztő baktériumokat és antioxidánsokat tápláljanak a vitaminokból. Az antioxidánsok semlegesítik azokat a káros, szabad gyökös molekulákat, amelyek befolyásolják a gyomor normális növekedését. A bogyófajták, az alma, a leveles zöldségek, a squash és a paprika a tápláló táplálék gazdag termelési lehetőségeket biztosít az emésztési egészség fenntartásához. A Cleveland Clinic szerint legalább 5 adag gyümölcsöt és zöldséget kell bevennenie a napi étrendbe. Kerülje vagy korlátozza a magas savanyú gyümölcsök, például narancs vagy grapefruit részeit, hogy minimalizálják a gyomor irritációt. Az American Cancer Society javasolja a pácolt zöldségek elkerülését, mert ezek növelhetik a gyomorrák kockázatát.

Egész gabonák és babok

Az egész szemek és a babfajták rostban gazdagok és magasak a B-vitaminokban, amelyek elősegítik a normális emésztési funkciókat. Válasszon búza kenyeret vagy tésztát, korpás gabonát, barna rizst és árpát a finomított fehér szemek helyett kevésbé szálas és tápanyagokkal. A fekete, a sötétkék és a vesebab szintén jó szálas források, és alacsony a savasság.

A zsíros vörös hús, a sült ételek, a teljes tejtermékek és a feldolgozott élelmiszerek nem könnyen emészthetők, fokozzák a gyomorsav termelést és gyomor bélés irritációt okozhatnak. Cserélje ki a magas zsírtartalmú ételeket friss hal, sült baromfi, alacsony zsírtartalmú tej és olívaolaj segítségével, hogy minimalizálja a napi zsírbevitelét. A szénsavas italokat és a magas koffeintartalmú italokat korlátozni kell. Forduljon orvosához az étrendi utasításokhoz az Ön sajátos körülményein és táplálkozási igényein alapulóan.

Foods to Limit