Depresszió és súlygyarapodás a nőknél

Amikor az emberek depresszióra gondolnak, általában szomorúságot és energiahiányt gondolnak, de a depresszió ennél többet foglal. A depresszióban szenvedő emberek a szomorúság érzését, a korábban élvezetes tevékenységek iránti érdeklődés elvesztését, az étvágyat és az alvást, a fáradtságot, az értéktelenség érzését, a halálra és az öngyilkosságra és a frusztrációra vonatkozó gyakori gondolatokat váltják. Emellett a nemi különbségek is jelen vannak a depresszió és az általa okozott tünetek között.

Nők vs. férfiak

A pszichológia ma szerint a nők körében a depresszió aránya jelentősen magasabb, mint a férfiak körében. Amíg a pubertás fiúk és lányok nem mutatnak különbséget a depressziós rátákban, de a pubertás után mindenki egyre veszélyesebbé válik, míg a nők a férfiakhoz képest kétszer annyira tapasztalták a depressziót.

A nők depressziója

Ennek a jelentős nemi különbségnek az egyik oka az életfeszültség, amelyet a nők nagyobb arányban tapasztalnak. A Mayo Klinika azt sugallja, hogy a nők egyenlőtlen hatalommal és státusszal rendelkeznek, ami növelheti a negativizmus és az önbecsülés hiányát. Emellett a nők két munkahelyet kezelnek – a háztulajdonos és a házastársak munkája. Ezek a párbajos szerepek a stressz és a reménytelenség érzéseit okozhatják. Emellett a nők nagyobb fizikai és szexuális bántalmazási arányokat tapasztalnak, amelyek negatívan befolyásolhatják érzelmi jólétüket. A női testületek eltérő módon kezelik a stresszt a stressz hormonok sokkal magasabb szintje révén, amint azt a Psychology Today is jelezte.

Hozzájárulások a súlygyarapodáshoz

A nők tipikusan atipikus depressziót tapasztalnak. Így ahelyett, hogy csökkentenék az alvási mennyiségüket és elveszítik az étvágyukat, enni és aludni kezdenek. A Súgó szerint a depresszióban szenvedő nők elkezdenék növelni táplálékbevitelüket, különösen a szénhidrátokat, és tartósan alszanak, ami jelentős súlygyarapodást eredményez. Amint a nők egyre nagyobb súlyt kapnak bűntudatuk, bűntudatuk és tehetetlenségük érzésére, és ezeknek az érzelmeknek az elfojtására fordulnak az élelmiszerekhez, ezért a súlygyarapítási ciklus befejezése. Egy másik szempont, hogy figyelembe vegye, hogy a hypothyreosis lehet a hibás a depresszió és a súlygyarapodás. Az orvoshoz kell fordulni, hogy teszteljék ezt.

szövődmények

A depresszió súlyos betegség, amely számos érzelmi és fizikai problémát okozhat. A Mayo Klinika rámutat számos olyan szövődményre, amelyek depresszióval járhatnak, de nem kizárólag a szorongás, munkahelyi vagy iskolai problémák, a kapcsolattartás, az interperszonális konfliktusok, az anyagcsere és a függőség, a szívbetegségek, az elszigeteltség és az öngyilkosság.

A szenvedés befejezése

A depresszió tüneteit a terápia és a gyógyszerek csökkenthetik. A mentálhigiénés szolgáltatója képes lesz arra, hogy felmérje a tüneteit, és elkezdje a kezelést. A kezelési terveknek ki kell igazítaniuk a gyógyszerek alkalmazását, hogy megfeleljenek a női biológiai összetételnek. A nőknek nagyobb valószínűséggel vannak mellékhatásai, és a súgó szerint az alacsonyabb antidepresszáns dózisokkal kell kezdeni a férfiaknál. A kezelésnek figyelembe kell vennie a nők által tapasztalt hormonális változásokat és a kettős diagnózis lehetőségét, mint például a szorongás és étkezési zavarok, amint azt a Súgó útmutató tartalmazza.