Dehidratálás futás közben

A futáshoz szükséges fizikai igények megfelelő hidratációt igényelnek a súlyos egészségügyi problémák elkerülése érdekében. A magas hőmérséklet növeli az alkoholfogyasztás szükségességét, hogy elkerülje a kiszáradást futás közben. A dehidratáció jeleinek felismerése lehetővé teszi, hogy korrigálja a beteg állapotát, mielőtt még rosszabbá válna. Ügyeljen a testére, és inni kezdjen, közben és után a futás elkerülése érdekében a kiszáradás.

Figyelmeztető jelek

A kiszáradás tünetei közé tartozik a szédülés, zavartság, letargia, émelygés, hányás és szájszárazság az ajkakon és a szájban. Ön akkor is fogyni fog, ha futsz, ha kiszáradt. A tünetek figyelmeztető jelek, hogy a szervezet azonnal azonnali hidratálásra szorul. Folyamatosan figyelemmel kísérje a testedet a futás során és után, figyeljen a változásokra, ahogyan a tested úgy érzi, hogy ez nem megfelelő hidratációra utalhat.

A teljesítményre gyakorolt ​​hatások

Még a kisebb kiszáradás is hatással lehet a teljesítményre a futás során. Egy versenyen ez azt jelenti, hogy hiányzik a cél befejezési ideje. A tréningek alatt az ülés hatékonysága csökken, ha nem tudja teljes mértékben teljesíteni. Gyakran kevesebb energiát érez, ahogy a szervezeted kiszárad, így nem tudsz megnyomni magad, ahogy futsz. Ahelyett, hogy energikusabbá és erősebbé válna a futam végén, valószínűleg fáradtnak érzi magát. Ez befolyásolja a helyreállítást, és hatással lehet a következő napi futásra.

Mit kell itni?

A víz hatékony hidratálást biztosít a tested működéséhez. Nem ad hozzá semmilyen kalóriát vagy felesleges összetevőt. Hosszabb futás esetén a sport ita szénhidrátokkal táplálja a testet üzemanyagforrásként. A sportos ital hidratálja a testet és helyettesíti a nátriumot, melyet a teste elveszít, ahogy fut. Kerülje az alkoholtartalmú italokat a futtatás előtt, alatt vagy után, mivel hozzájárulnak a kiszáradáshoz.

Hidratáló irányelvek

A kiszáradás elkerülése érdekében még akkor is el kell kezdeni az ivást, mielőtt elindulna a futáshoz, vagy elindítaná a versenyt. Naponta rendszeresen fel kell inni a vizet, hogy a szervezetetek hidratálódjanak. Tervezzen körülbelül 1-2 csésze vizet körülbelül egy órával a futás előtt. Futtatás közben 4-8 uncia egyenként 15 perc alatt fogyasszon, hogy elkerülje a kiszáradást. Folytassa az ivóvizet, hogy elfojthassa szomjúságát a futás befejezése után. Az egyik módja annak, hogy megítéljék, hogy kiszáradt-e, mérje meg magát a futás előtt és után. A testsúlynak ugyanolyannak kell lennie, ha megfelelően hidratál.