Blackstrap melasz és cukorbetegség

A hármas főtt cukornád szirup fekete csigás melaszot, vastag szirupot eredményez, amely gazdag tápanyagokban gazdag. Egy evőkanál a napi kalcium, kálium és vas igényeinek legfeljebb 20 százalékát biztosítja az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. A sörfőzdék és a lepárlók sötét söröket és rumot használnak. Az élelmiszergyártók finom szemcséket, például kenyeret adnak, sötétebb színeket adnak nekik. Határozza meg a fekete szalag melasz adagját kevesebb mint 1 evőkanál, ha cukorbetegsége van.

Carb Counting for Diabetes

Cukorbetegség esetén a szervezetnek elég nehéz ahhoz, hogy elegendő inzulint termeljen vagy hatékonyan használjon. Ez magas vércukorszintet eredményez, amit gyógyszeres kezeléssel és egészséges táplálkozással szabályozhat. A szénhidrátfelvétel vagy a szénhidrátszámlálás nyomon követése az egyik módja annak, hogy a vércukorszintet a céltartományban tartsa, amit orvosa ajánlott. Egy evőkanál melasz 15 gramm szénhidrátot és zsírt vagy rostot tartalmaz.

A melasz és a vércukor

Az American Diabetes Association szerint a szálas vagy zsírmentes élelmiszerek magasabbak a glikémiás index skálán. Minél nagyobb az élelmiszer a glikémiás indexen, annál nagyobb a vércukorszintje. Élvezze az alacsony glikémiás indexű ételeket, például a teljes kiőrlésű gabonát, a gyümölcsöt és a nem szárított zöldséget. Enyhén ritkábban eszik a magas glikémiás indexű ételek, mint például a fekete szalag melasz és finom kenyerek és kekszek.