Az e-vitamin-olaj segít megelőzni a hegesedést?

Az E-vitamin egy általános kifejezés, amely a tokoferolok és tokotrienolok antioxidáns családjaira utal. Ezek a vegyületek létfontosságú szerepet játszanak a vérrögök és az artériák elzáródásának megelőzésében. Az E-vitaminnak összetett szerepe van a sebek gyógyításában, ami az előléptetéshez a hegesedés orvoslására vezetett.

Funkció

Az E-vitamint a szervezet használta, hogy megakadályozza a szabad gyökök oxidációját a seb körül. Az E-vitamin szabályozza a kollagén termelését, amely a bőr és a kötőszövet fő összetevője, amely lehetővé teszi a sebek megfelelő gyógyulását. Az E-vitamin zsírban oldódik, és könnyen előkészíthető helyi alkalmazásra hidratáló eszközökkel, így az összetevőként az öregedésgátló bőrápolókrémek közös összetevője.

tévhitek

Az E-vitamint védették, mivel képesek megakadályozni és visszafordítani az eget. Az anekdotikus jelentéseken kívül nincs kutatás, hogy bizonyítsák, hogy az E-vitamin helyileg alkalmazható sebek hatására hegesedés nélkül is meggyógyulnak.

Szakértői Insight

A “Bőrgyógyászati ​​műtét” 1999-ben publikált tanulmány azt vizsgálta, hogy az E-vitamin javíthatja a műtét utáni hegek megjelenését. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a vizsgált résztvevők 90% -ában a “helyi E-vitamin nem volt hatással vagy ténylegesen rosszabbodott a hegek kozmetikai megjelenésére”. Dr. Sarah L. Taylor 2008-as cikkében: “Alternatív gyógyítás a hegekért”, Dr. Sarah L. Taylor kijelenti: “Bár sok beteg úgy véli, hogy az E-vitamin sebessége gyógyul, és javítja a heg megjelenését, a jelenlegi bizonyítékok a szakirodalomban nem támogatják ezt az elképzelést. , A tanulmányok káros hatásokat mutatnak be az E-vitamin felhasználásával.

Figyelem

Az E-vitamin helyi alkalmazásai egyes páciensekben kimutatták, hogy kontakt bőrgyulladást, helyi bőrgyulladást okoznak. Ezenkívül az E-vitamin alkalmazása a hegszövet megelőzésére vagy csökkentésére irányuló kísérletekben valójában szélesebb hegekhez vezethet, hiszen az E-vitamin képes kollagénszintézist gátolni, csökkentve a heg szakítószilárdságát, figyelmeztet egy 2006-os cikket, amely a “Journal Az Amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémián. ”

alternatívák

Dr. Taylor szilikon gélt ajánl a hegek kezelésére. Azt mondja, hogy a szilikonnal “a legtöbb adatot mögötte, mint a hegek hatásos topikus, over-the-counter kezelési lehetősége”. Hozzáteszi, hogy a dörzsölő méz gyógyító sebekre és hegekre is “valószínűleg” előnyös a hegszövet.