Az általános és a háziorvos közötti különbség

Az 1960-as évekig az orvosok az Egyesült Államokban általános orvosok vagy szakemberek voltak. 1969-ben egy új orvosi specialitás, az úgynevezett “családi gyakorlat”, az American Board of Family Medicine felügyelete alatt jött létre. A szakemberek ezt a specialitást nagyarcossá tették, és a “háziorvos” kifejezést nagyrészt felváltotta az “általános orvos”. 1995-ben azonban az Amerikai Általános Orvosi Testület azért jött létre, hogy a háziorvosokat külön-külön és a családi szakemberektől elválaszthassa.

Különbségek

Mind a családtagok, mind a háziorvosok orvostudományi doktori fokozatot szereznek. Az orvostanhallgatók, akik úgy döntenek, hogy családi orvostudományt folytatnak, beiktatják az American Board of Family Practice által jóváhagyott 3 éves tartózkodási programot. A családi orvosok szakemberek. Az általános orvosok befejezik az Általános Orvostudományi Főiskola általános orvosi képzési programját, miután befejezték az orvosi iskolát. A program általában 3-7 évig tart. A háziorvosok az ismeretek és az orvostudomány gyakorlatát külön-külön és a háziorvosoktól elválasztják. A háziorvosok nem tekintik magukat szakembereknek.

Hasonlóságok

Mind a családorvosok, mind az általános orvosok az általános orvosok, vagyis különböző életkorú embereket kezelnek különböző orvosi körülmények között. Az általános orvosok, a háziorvosok és a háziorvosok rövid és hosszú távú betegségben szenvedő betegeket gondoznak. Ha a páciens állapota a szokásos általános vagy általános orvosi gyakorlaton kívüli kezelést igényel, a szakembert rendszerint konzultálják és dolgoznak mind a pácienssel, mind az általános orvosával.