Almaecet-toenail gomba kezelés

A toenail gomba lehet kínos és tartós probléma. Számos over-the-counter gyógyszer, amelyet kezelésére használnak, durva és gyakran hatástalan, és a vényköteles gyógyszereknek erős mellékhatásai lehetnek. Ez az oka annak, hogy a toenail gombák sok szenvedője természetesebb és hatékonyabb kezelést keres. Az egyik ilyen kezelés az almaecetecet. Természetes, korlátozott mellékhatásokkal jár, és sokkal olcsóbb, mint az over-the-counter és vényköteles gyógyszerek.

A toenail gomba tünetei

A Mayo Clinic felsorolja a toenail gomba gyakori tüneteit vastagabb, törékeny, morzsa vagy rongyos toenails-ként, torzulást okozva a toenails alakjában, tompa kinézetű toenails-ként és a toenail színének sötétté tételében. A köröm eltávolítható a körömágyból, ha a fertőzés elég súlyos lesz. Ezenkívül fájdalmat okozhat a fertőzés. Végül, kellemetlen szag lehet. A fertőzött toenail képes megjeleníteni a tünetek egy részét vagy mindegyikét. A korai fertőzés kicsi fehér vagy sárga foltként jelenik meg a köröm csúcsán.

Miért alkalmaz Apple Cider Ecet?

Amikor egy toenail gomba fertőzés következik be, a környező bőr és a köröm pH-ja alapvető vagy lúgosabb lesz. A gomba lúgos környezetben fejlődik ki. Ha a terület pH-ja az alapból savasabbá válik, a gomba nem képes túlélni. Ez az, ahol az almaecet ecet hasznos. Az ecet savas, de még mindig enyhe ahhoz, hogy ne károsítsa a környező bőr és a köröm.

Útvonal

Az egyik leggyakoribb módja annak, hogy az almaecet-ecetet toenail gomba kezelésként használják, hogy lábfürdőként használja. A Homeclean.com otthoni jogorvoslati részlegében egy részecske és egy rész vízből álló lábfürdő használata javasolt. A medencében elegendő folyadék kell, hogy teljesen elférjen a lábujjjal. A leghatékonyabb eredmény érdekében minden más lábfürdőhöz meleg vizet használjon. Használja a hideg vizet a többi alkalommal. A Livingclean.com azt javasolja, hogy a lábakat legalább 30 percig áztassa legalább naponta egyszer, de legfeljebb háromszor naponta. Teljesen szárítsa meg a lábat, miután eltávolította őket a vízből.

Hogyan használjuk az almás almát anélkül, hogy áztatnánk

Néhány embernek nincs ideje két vagy három 30 perces lábfürdő használatát naponta. Az ecet hatásának másik módja az, hogy két csepp almaecetet alkalmazzon közvetlenül a körömágyra. Hagyja az ecetet, hogy néhány percig üljön a körömágyon, mielőtt megzavarja, vagy a kívánt hatás nem érhető el. Ezt naponta legalább kétszer kell elvégezni. Ez a módszer használható a lábfürdővel együtt.

A kezelés időtartama

Ezeket a kezeléseket addig kell folytatni, amíg a beteg köröm nem nőtt ki, és eltávolították. Ha egy egészséges köröm helyettesíti a beteg szöget, akkor valószínűleg nem marad fertőzés. Ez több hónapot is igénybe vehet, mert a toenails lassan növekszik. A megbetegedett körömet rendszeresen le kell vágni, és tiszta állapotban kell tartani. Fontos, hogy a lábujjak alaposan megszáradnak ezek után a kezelések után, mivel a gombák szeretik a nedves, meleg, sötét környezeteket. Mivel minden személy farkafogja eltérő mértékben növekszik, a kezelés végső időtartama személyenként változik.

Azok, akik cukorbetegségben, perifériás érbetegségben vagy bármely más szisztémás betegségben szenvednek, amelyek befolyásolják a lábak véráramlását, körültekintően kell eljárniuk a lábak betegségeinek kezelésében. Ezek a betegségek lassabban gyógyíthatják az embert, és érzékenyebbek lehetnek a fertőzésre, ha seb következik be a lábán. A kezelést szakképzett egészségügyi szakember felügyelete mellett kell végezni. A Mayo Clinic szerint az ecet irritálhatja a lábak bőrét. A Mayo Clinic két megoldást javasol ehhez a problémához: Vagy csökkentsük a lábfürdő gyakoriságát, vagy használjunk nagyobb mennyiségű vizet az ecet hígításához. Ha az irritáció folytatódik, szakítsa meg a kezelést és konzultáljon orvosával.

Vigyázat