Akupresszúrás pontok vállfájásra

Az akupresszúrás pontok használata a vállfájás enyhítésére egy évezredes Ázsia hagyománya. A Stanford Egyetem szerint a nyomáspróbák ösztönzése enyhíti a kismértékű és mérsékelt fájdalmat, miközben csökkenti a gyógyszerek szükségességét. A gyakorlók úgy vélik, hogy a nyomáspontok manipulálása igazítja az embernek a vállán átfolyó energiát, ezáltal megszünteti a diszharmónia által okozott fájdalmat. Fizikológiai szempontból az akupresszúrás pont manipuláció növelheti a véráramlást, és megzavarhatja a fájdalom receptorokat, ami kényelmetlenséget okozhat.

Elmélet

Az akupresszúrás pontok a vállfájásra alapulnak azon a meggyőződésen, hogy az energia a szervezeten keresztül folyik. Az energiában bekövetkező zavarok fájdalmat jelenthetnek a vállban. Mivel az energia egy személyen keresztül fut, sok akupresszúrás pont a vállfájdalmat kezeli a test más részein. Úgy gondolják, hogy a nyomáspontok manipulálják a rossz energiát, és helyreállítják a megfelelő egyensúlyt.

Manipuláció

A vállfájás nyomáspontjait szilárd és keskeny tárgyak manipulálják. Ez leggyakrabban ujj vagy csukló. Különböző masszázseszközök is szolgálhatják ezt a funkciót. A nyomás közvetlenül az akupresszúrás pontba kerül, nem szögben. Minden nyomást lassan és óvatosan kell alkalmazni, majd intenzitással növelni. Néhány akupresszúrás pont állandó nyomást igényel, míg mások a körkörös mozdulatokkal legjobban működnek. Minden nyomásnak akkor kell abbamaradnia, amikor érezhető fájdalom vagy kellemetlen érzés.

Vállkörzet

Az elsődleges akupresszúrás pontok enyhítik a fájdalmat a vállban a fájdalom közelében. Az egyik az izom gerincén található, amely összeköti a nyakát a vállával. A PressThePoint.com weboldal szerint a nyomást kör alakú mozgásban kell alkalmazni a középső ponton. Egy másik akupresszúrás pont a váll hátoldalán található a puha foltban a vállpánton és a felkaron. Közvetlen nyomást alkalmaznak ott.

Egyéb pontok

A váll fájdalmát gyakran a karokban alacsonyabb problémák okozzák. Kezeléséhez a tenyér felfelé fordulhat és félig meghajolhat, miközben állandó nyomás keletkezik a könyökrúd belsejében. Ugyanez lehet a könyökréteg külső végén. További akupresszúrás pontok találhatók a csukló közepén, 2 hüvelyk a kéz gyűrődése alatt, és a kéz húsos részében a hüvelykujj és a mutatóujj között.

Figyelem

A Stanford Egyetem szerint a vállfájás akupresszúrás pontjait nem szabad használni, ha a beteg terhes. Különösen el kell kerülni a nyak gerincén található akupresszúr pontot. Ezeknek a nyomáspontoknak a használata a magzat számára kellemetlen lehet. Az akupresszúrás pontokat nem szabad a szívbetegségben vagy a bőrbetegségben szenvedőknek szenvedni a nyomáspont helyén. Nem helyettesítik az orvos orvosi kezelését.