A tv vacsorák egészségesek?

A TV-vacsorák lehetővé teszik, hogy gyorsan és sok tervezés nélkül olcsó étkezést kapjanak az asztalra, és sokféle választási lehetőséget kapnak, így megtalálhat olyanokat, amelyek vonzóak Önnek. Ezek kalóriatartalmúak és az alapvető tápanyagok forrásaik. A legtöbb feldolgozott élelmiszer nem olyan egészséges, mint a feldolgozatlan társaik, azonban az egészséges táplálkozás frissen készített ételeket tartalmaz, ha csak lehetséges.

A TV-vacsorák nem egészségesek, ha az alternatíva házi készítésű, feldolgozatlan összetevőkből álló étel, például friss zöldség, teljes kiőrlésű gabona, csirke vagy hal. A feldolgozatlan ételekhez képest a TV-vacsora magasabb lehet nátriumban és cukorban. Például a roston sült marhahús 3 grammja cukrot nem tartalmaz, és csak 48 milligramm nátriumot tartalmaz, míg a marhahús és sajt egy része 479 milligramm nátriumot és 10 gramm cukrot tartalmaz. A TV vacsorák tartalmaznak olyan tartósítószereket is, amelyek egészségtelenek lehetnek, a Columbia Egyetem szerint. A TV-vacsorák egészségesebbek lehetnek, mint más lehetőségek, mint pl. Étkezés gyorsétkeztetésből, vagy pizza rendelés, amikor hazaérsz. Ezek a fagyasztott ételek is lehetnek a legjobb megoldásai, ha az egyetlen rendelkezésre álló alternatíva feldolgozott snack ételek, például zsetonos vagy snack sütemények.

Válasszon egy televíziós vacsorát, amely legalább egy adag zöldséget tartalmaz. Szintén tartalmaznia kell egy sovány fehérjét, például csirkemellet vagy halat, valamint egy egész gabonát, például barna rizst vagy teljes kiőrlésű tésztát vagy keményítőt tartalmazó zöldséget, például édesburgonyát vagy garnélarákot. A példák közé tartoznak a rántott zöldségekkel és barna rizzsel, teljes kiőrlésű tészta, csirkemellel és brokkoli florettekkel, pulykamell édesburgonyával és zöldbabgal. Válasszon ételt gabona vagy keményítő nélküli zöldség nélkül, ha alacsony szénhidráttartalmú diéta van.

Néhány TV-vacsora a kalóriaszegélyekbe illeszkedik, hogy megakadályozza a nem kívánt súlygyarapodást. Az egyszülős TV-vacsorák segítik az adagvezérlést. A marhahús és a bab a vas forrása, amely az egészséges vörösvérsejtek összetevője. Az 5 gramm marhahús és a bab burrito 4 milligramm vasat tartalmaz, vagyis a napi érték 22 százalékát. A sajtos vacsorák kalciumot biztosítanak, ami segít a csontok egészségének megőrzésében. A fagyasztott sajt lasagna 1-csésze adagja 199 milligramm kalciumot, vagyis a napi érték 20 százaléka. A zöldségek, a teljes kiőrlésű gabona és a bab a tápláló rost forrásai, ami csökkenti a szívbetegség kockázatát. Olvassa el a táplálkozási címkét annak meghatározásához, hogy hány kalóriát és táplálja a vacsorát.

Csirke, pulyka és marhahús pite, makaróni, sajt és lasagna magas zsírtartalmú és telített zsír lehet. A marhahústartalmú torta 30 gramm zsírt és 11 gramm telített zsírt tartalmaz, és egy 10 grammos fagyasztott hús és sajt lasagna 13 gramm zsírt és 6 gramm telített zsírt tartalmaz. A telített zsír növeli a koleszterin szintjét, növelheti a szívbetegségek kockázatát, és egy egészséges felnőttnek a 2000 kalóriás étrendben napi 22 grammja nem lehet több. Válasszon alacsony zsírtartalmú TV-vacsorákat, hogy korlátozza a telített zsír fogyasztását.

TV-vacsorák összehasonlítása a Alternatívákkal

A TV-vacsorához keresendő komponensek

Kalóriák és esszenciális tápanyagok

Sok közös választási lehetőség nagy zsírtartalmú