A terhes nők enni répát?

Olyan sok étel van, amelyet el kell kerülni, miközben Ön elvár, köztük olyanokat is, amelyekről korábban még nem hallottál. A gyümölcsök táplálóak és a terhesség alatt gazdag tápanyagokat kínálnak, de mint bármely más étellel, a zöldség veszélyes is lehet, ha rosszul vagy rosszul készítik el. A rákképződéssel kapcsolatos veszélyek ismerete segít meggyőződni arról, hogy ezek a zöldségek a terhességi étrendben vannak-e.

Tápanyagok

A retek szolgálata több vitaminot és ásványi anyagot biztosít Önnek és a fejlődő baba számára. Kap egy kis adag kalciumot, amely segít a születendő baba csontjainak, fogainak és izmainak fejlődésében. A retek szolgálata is biztosít Önnek a folsavot, ami csökkenti annak esélyét, hogy baba legyen, aki bizonyos születési rendellenességeket szenved. A retek is káliumot, C-vitamint és vasat tartalmaz.

veszélyei

Az étkezési retek veszélye az, hogy a nyers zöldségeket olyan baktériumok okozzák, amelyek súlyos betegséghez vezethetnek. A Colorado State University megjegyzi, hogy az immunrendszert a terhesség alatt elnyomja, ami növeli a bakteriális vagy parazitális fertőzés kialakulásának esélyét. A toxoplazmózis a szennyezett talajon vagy a szennyezett talajban termesztett élelmiszereken keresztül vezet. A szalmonellát vagy az E. coli-t a szennyezett zöldségek, például a retek, amelyek még nem mosódtak meg. A retek is hasonló veszélyeket hordoz.

Hogyan készítsünk el

Ha úgy dönt, hogy a retekanyákat a terhességi étrendben tartalmazza, mossa meg meleg szappannal és vízzel étkezés előtt. A retek felületét tisztítsa meg minden látható piszoktól és szeletelje vagy szeletelje. A hő meg fogja ölni azokat a baktériumokat vagy parazitákat, amelyek megbetegíthetnek, így a retek lecsökkentése szintén csökkentheti a kockázatokat. Mossa és főzzük a retek leveleket is, mert ezek a betegség okozó baktériumok is képesek lesznek.

tippek

Ha úgy dönt, hogy a retek a terhességi étrendben van, akkor számos módon lehet kihasználni az általuk táplált tápanyagokat. Szeletelje a jól átdolgozott retekokat egy felhajtott zöld salátaba, vagy díszítse a zöldségleveset néhány szeletzel. A félvér retek párosítható alacsony zsírtartalmú salátaöntetekkel egészséges snackhez. A lekvárt retek vagy a retek zöldek egészséges melléktáblát készítenek, vagy hozzáadhatják a tésztaszózt vagy a pörköltet. Ropogjon néhány répát a cole slawbe, mint egy másik módja annak, hogy megkapja a tápanyagokat.