A szukralóz édesítőszerek rossz hatásai

Számos mesterséges édesítőszer áll rendelkezésre azok számára, akik cukrot vagy mézet kívánnak elkerülni. A szukralóz, amelyet a “Splenda” márkanév alatt értékesítettek, az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság 1998-ban tabletta édesítőszerként értékesítette, és a következő évben általános édesítőszer, a National Cancer Institute szerint. Míg az FDA az anyagot az emberi fogyasztás szempontjából biztonságosnak tartja, ennek negatív hatásai vannak.

A szukralóz negatív hatást gyakorolhat a gasztrointesztinális rendszerre. A “Journal of Toxikológia és Környezetegészségügy” című, 2008-ban megjelent tanulmány szerint néhány olyan laboratóriumi patkány, amely nagy mennyiségű szukralózt fogyasztott, csökkentette az emésztőrendszerben jelenlévő hasznos baktériumok számát. Ezek a baktériumok segítik az emésztést, és az emberek is megtalálhatók. Azonban nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a szukralózt elfogyasztó emberek hasonló hatással rendelkeznek.

A 2008-ban az “Amerikai Foglalkozás-egészségügyi Növénybetegek Szövetsége” című tanulmány szerint a szukralóz migránsokkal vagy más fejfájásokkal járhat együtt. A tanulmány szerint egyes mesterséges édesítőszerek, köztük a szukralóz fogyasztása enyhe mellékhatásokat okozhat, mint a kellemetlen fejfájás és a lehetséges migrénes fejfájás. Azonban nincsenek olyan tanulmányok, amelyek a szukralóz hatását kutatják a migrénre hajlamos populációkra.

Az “Amerikai Foglalkozás-egészségügyi Ápolói Napló” című, 2008-ban megjelent tanulmány szerint a szukralózis toxikológiai tanulmányai kevés hatást mutattak. A toxikológiai vizsgálatok azonban azt mutatták, hogy egyes betegeknél a tüdőmirigy zsugorodása a 5% -os szukralózt tartalmazó táplálék bevétele után jelentkezett. Ez a csökkenés azonban nem a szukralóz toxikus hatásának tulajdonítható, hanem a szervezetnek a táplálkozási hiányra szánt táplálék bevitelére.

Míg néhány ember ideiglenes egészségügyi hatásokat tapasztalhat a szukralóz bevétele után, nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy az anyag az emberi rákban nagyobb kockázattal járna. Az Élelmiszer- és Gyógyszerészeti Hivatal több mint 100 olyan tudományos vizsgálatot áttekintett, amelyek a szukralóz egészségre gyakorolt ​​hatását vizsgálták, beleértve a rákos megbetegedésekre gyakorolt ​​hatását. Az ügynökség nem talált bizonyítékot arra nézve, hogy a szukralózis rákos kockázatot jelentene, vagy bármilyen veszélyt jelentene az emberi egészségre, a National Cancer Institute szerint.

Emésztési aggodalmak

fejfájás

Thymus Gland

Rák