A piros lóhere segít a májgyulladásban?

Számos ellentétes információ van a gyógynövény-készítmények gyógyászati ​​felhasználásával kapcsolatban. A vörös lóhere, valamint más fűszernövények, például a fekete cohosh és a dong quai, olyan növényi alapú vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek hasonlóan működnek a szervezeten belüli ösztrogénhez. Az ösztrogén kulcsszerepet játszik a méh mióma kialakulásában és növekedésében. A gyógynövények és a holisztikus orvosok évek óta vörös lóhere használják a méh mióma kezelésére, de sok kutató ma úgy véli, hogy a vörös lóhere használata súlyosbíthatja az állapotot. Mindig vegye fel a kapcsolatot orvosával, mielőtt vörös lóhere vagy egyéb gyógynövényes levél venne.

Piros lóhere

Piros lóhere növekszik Európa, Észak-Amerika és Ázsia rétjein. A gyógynövények az évelő gyógynövény szárított piros virágait használják gyógyászati ​​célokra. Tápanyagokat tartalmaz, mint a króm, magnézium, niacin, C-vitamin és tiamin. Azok, akik vörös lóhere használnak, olyan mellékhatásokat tapasztalhatnak, mint a fejfájás, kiütés és hányinger, bár ezek ritkák. Egy állatvizsgálat szerint az állatok, akik nagy mennyiségben vörös lóhere-t fogyasztottak, a Maryland-i Egyetem Orvostudományi Centruma szerint terméketlenekké váltak. Soha ne használjon piros lóhere anélkül, hogy megbeszélné a kezelőorvosával járó kockázatokat és előnyöket.

Az izoflavonok

Az UMMC kifejti, hogy a vörös lóhere iszoflavonokként ismert vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek ösztrogénszerű hatásokat termelnek a szervezetben. Így a gyógynövényeket vörös lóhere használják azoknak a betegségeknek a kezelésére, ahol az ösztrogén szerepet játszik, például menopauza tünetek, szabálytalan időszakok és premenstruális szindróma kezelésében.

Méh fibroidok

Az méh mióma a méh nem vírusos növekedése. Ezek a növekedések az izomszövetekből fejlődnek, és méretük szerint változhatnak, a kisebb mint a márványtól a nagy méretig terjedő, akár 6 hüvelyk hosszúságú. Az Egyesült Államok Szülészeti és Nőgyógyászati ​​Kongresszusa kijelenti, hogy 2010-től a kutatók továbbra sem tudják, mi okozza a májgyulladást, bár úgy vélik, hogy az ösztrogén és a progeszteron hormonjai szerepet játszanak növekedésükben. A méh mióma tünetei közé tartozik a súlyos menstruációs vérzés, amely vérszegénységhez vezethet, a fibroid méretének gyors növekedése, meddőség, kismedencei fájdalom és a periódusok közötti vérzés. A méh mióma kezelésére használt vörös lóhere a kutatók szerint vegyesen eredményezhet.

Összeférhetetlen információk

A kutatások kimutatták, hogy az ösztrogén növekedése valószínűleg növeli a méh mióma méretét. Ugyanakkor a kutatások azt is mutatják, hogy az ösztrogén növekedése a tünetek csökkenését okozza, mint például a súlyos vérzés, ami csökkentheti a vérszegénység kialakulásának valószínűségét. Számos orvos az ösztrogént vagy az ösztrogént tartalmazó fogamzásgátló tablettákat írja elő a méh mióma tüneteinek kezelésére az ACOG szerint. Mivel a vörös lóhere ösztrogént tartalmaz, a herbalisták úgy vélik, hogy hasonlóan fog működni, mint a fogamzásgátló tabletták, és segítenek a nőknek a vényköteles gyógyszerekkel gyakran összefüggő mellékhatások nélkül kezelni a májgyulladásaikat. 2010-tıl azonban egyetlen emberi kísérlet sem mutatott ki szilárd bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a vörös lóhere a méh miómait annyira hatékonyan kezeli, mint a vényköteles gyógyszereket.