A lépcsőfokok jó gyakorlatok?

A lépcsőfok egy olyan összetett gyakorlat, amely több alsó testű izmot működtet. Ez egy jó erõs edzés, mivel imitálja a valódi életet, és jobban funkcionál, mint az alsó testû erõs gyakorlatok. A léptetésnek számos változata van, ezért rendszeresen beillesztheti az alsó testprogramba, és továbbra is frissen tarthatja a szokásait.

Álljon egy aerob lépés, pad vagy plyometric doboz előtt, lábaddal csípős szélességgel. Helyezze a jobb lábát a lépcsőre. Tolja át a jobb lábadat és hajtsa fel a testedet egészen addig, amíg a bal lábad a jobb lábad mellé kerül. Szüneteltesse a számlálást, majd lassan engedje le a bal lábát a földre, majd a jobb lábát. Lépj fel újra, kezdve a bal lábaddal.

A lépcsők elsősorban a combcsontjaidat, az izmokat a combod elülső részében dolgozom, és mind a térd, mind a csípőízületeket érintik. Azonban más érintett izmok közé tartoznak a glutationek, a borjak és a combnyeregek, amelyek segítik a mozgást. Még az alsó hátsó és az abdominális izmok is belekeverednek, mivel stabilizátorokként működnek, hogy segítsenek a megfelelő testtartás megtartásában a mozgás végrehajtásakor.

A lépcsőzetes edzés egyik előnye azoknak a változatoknak a száma, amelyek megkönnyítik vagy keményebbé teszik az edzést néhány egyszerű kiigazítással. Állítsa be a lépés magasságát, hogy megkönnyítse a gyakorlatot – alacsony lépés – vagy nehezebb – egy magas lépés. Tartsa a súlyzókat a kezedben, vagy egy súlycsíkot a hátán, hogy növelje a súlyát a fokozathoz és növelje az ellenállást. Fordítsa el a mozgást egy oldalsó lépcsőfokra, előrefelé és oldalra történő elmozdulással.

A lépcsős edzés nehéz lehet térdre. Lassan és kontrollal csökkentse testét. Ne hagyja, hogy a lábad visszaesjen a földre. Amikor fokozódik, ne próbálja meg térdre nyomni a lábujjaidat. Az alsó lábfej előre halad, de a térdét a lábujjaid mögé tartja. Ha a lábát a lépésre helyezi, és a combja lefelé halad lefelé – a térde magasabb, mint a csípője, és a lépés túl magas.

Vegyünk óriási lépést

Az izmok együtt dolgoznak

Cserélje fel

Védje térdét