A legjobb módja az influenza után fertőtleníteni

Az influenza rendkívül fertőző vírus, amely könnyen elterjedt a fertőzött személyek légúti cseppjeivel való érintkezés révén. Az influenza gyakori tünetei közé tartozik a láz, a hidegrázás, az izomfájdalom, a fáradtság, a torokfájás és a lefolyó vagy fülledt orr. Az influenzaszerű emberek általában ragadósak egy nappal azelőtt, hogy először tüneteket mutattak, és 5-7 nappal a betegség után, az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Megelőzési Központja (CDC) szerint. A megfelelő óvintézkedések és az otthoni fertőtlenítés segít megelőzni az influenza terjedését másoknak.

Mossa meg a kezét gyakran és azonnal az influenza után. A megfelelő kézi mosás fontos az influenza terjedésének megakadályozásában az Egyesült Államok Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Tanszéke szerint. Mossa szappannal és meleg vízzel, különösen köhögés vagy tüsszentés után. Ha szappan és víz nem áll rendelkezésre, használjon alkohollal működő kézi fertőtlenítőt.

A köhögés vagy tüsszögés során fedje le a száját szövet, zsebkendő vagy könyök segítségével. Ne használja a kezét, hogy fedezze a száját, mert ez hozzájárulhat a kórokozók terjedéséhez.

A kemény felületeket, például a munkalapokat, asztalokat és asztalokat tisztítsa fertőtlenítő tisztító spray-kkel vagy fertőtlenítő törlőkkel. Ügyeljen arra, hogy minden olyan felületet megtisztítsa, ameddig érintkezésbe került, amíg beteg volt.

Tisztítsa meg az objektumokat és más felületeket, amelyeket fertõzõ törlõk használatával fertõzött. Tegyen olyan tárgyakat, mint az ajtókilincsek, a fogantyúk, a csaptelepek és a távvezérlők.

Mosakodjatok meg minden ruhát, amit viseltek és ágyneműt használtak forró vízben, és szárazak a szárítóban az influenza megbetegedése után.