A fogyasztói tej növeli az ösztrogén szintet a férfiaknál?

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma azt ajánlja, hogy mindenkinek legalább három adag tejterméket kapjon naponta. Az ivóvíz könnyű módja annak, hogy fokozza a tejtermékek fogyasztását, de bizonyos bizonyítékok azt sugallják, hogy az ösztrogén szintje is befolyásolható, még akkor is, ha ember vagy. Beszélje meg orvosával a tejet és a tejelő bevitelt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az Önnek megfelelő.

Az ösztrogén szerepe

Bár sokan úgy gondolnak, mint az ösztrogén, mint női hormon, a férfiak természetesen ösztrogént termelnek. Az ösztrogének egy olyan hormonosztályok, amelyek befolyásolják a férfiak és a nők reproduktív rendszerét és egyéb élettani funkcióit. Az alacsony ösztrogénszint befolyásolhatja a férfi magzati fejlődését, az anyagcserét és a krónikus betegségek kockázatát, és magas ösztrogén expozíció káros lehet az egészségre.

Tehéntej

A tejelő tehenek természetesen olyan ösztrogéneket termelnek, amelyeket tejükre szállítanak. Ganmaa Davaasambuu, a Harvard School of Public Health orvos és tudós szerint a tejtermékek a tipikus amerikai étrendben fogyasztott ösztrogén 60-80 százalékát teszik ki. Nagy mennyiségű tehéntej fogyasztása jelentősen növelheti ösztrogénszintjét. Ezek a hormonok a tejben a Davaasambuu szerint növelhetik a prosztatarák kockázatát és csökkenthetik a termékenységet.

Szójatej

A tehéntejhez hasonlóan a szója tej tartalmaz ösztrogénszerű vegyületeket is. Ezek a fitoösztrogének, amelyek különböző típusú növényekben találhatók, különböző hatásúak, mint a természetes módon termelt humán ösztrogén. A phytoestrogének egyszerre utánozhatják és ellensúlyozhatják a természetes ösztrogén hatásait, szabályozva ezzel az ösztrogén aktivitást a szervezetben. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a szója termékek fogyasztása csökkentheti a prosztatarák kockázatát, bár a központ azt is megjegyzi, hogy a lakosság ezt a megállapítást alapozza meg, “nehéz értelmezni”, és egyébként nem végleges. A “Nutrition” július-augusztus 2011-es számában azt sugallja, hogy a szójatej egyéb egészségügyi problémákat okozhat. Az esettanulmányban egy 19 éves férfi tapasztalt libidó és merevedési zavar elvesztését nagy mennyiségű szója termék fogyasztása után.

szempontok

Bár a fogyasztói tej enyhén növelheti az ösztrogén szintjét, az egészséges férfiaknak nem tapasztalnak rossz hatásokat a mérsékelt mennyiségű tejtermékek fogyasztásáról. A tej jó forrás a kalcium, a D-vitamin és a fehérje számára. A szójatej fehérjét is biztosít, és gyakran vitaminokkal és ásványi anyagokkal van ellátva. Mielőtt jelentősen megváltoztatja a tejfogyasztást, beszéljen orvosával annak érdekében, hogy biztonságban legyen az Ön számára.