A b-12-vitamin hiánya vertigót okozhat?

A B-12 vitamin létfontosságú tényező a szervezet azon képességében, hogy szintetizálja a DNS-t, termel vörösvértesteket és fenntartja az egészséges idegrendszert. Ha húst, tojást, tejterméket, halat vagy baromfit rendszeresen eszel, valószínűleg elég B-12 vitamint fogyaszt. Kivétel ez alól, ha olyan alapállapotban van, amely gátolja a tápanyagok kivonásának képességét az ételtől.

A gyomor által termelt sósav segíti az étel lebontását, hogy az általuk táplált tápanyagokat megoszthassa. A sósav termelését akadályozó orvosi körülmények megakadályozhatják az emésztőrendszer megfelelő működését. Sósav szükséges a B-12 fehérjék elválasztásához és emésztésük engedélyezéséhez. Ezenkívül a B-12 táplálék-kiegészítő táplálék-kiegészítő táplálkozási irodák szerint a B-12-es táplálékfelvételnek a bélfalon keresztül történő felszívódása döntő fontosságú.

A szigorú vegánok veszélyeztetik a B-12 hiányosságait, mivel ezt a tápanyagot csak elegendő mennyiségben találják az állati eredetű élelmiszertermékekben. A gyomormireszesítés általában a B-12 hiányosságának egyik tényezője is. A perverz vérszegénység a B-12 hiányosságához kötődő állapot, a betegségben szenvedő egyének nem tudnak elegendő mennyiségű belső tényezőt szolgáltatni. A lisztérzékenység, a Crohn-betegség és a krónikus alkoholizmus egyéb olyan állapotok, amelyek gyakran társulnak a B-12 hiányossághoz.

A Vertigo a kellemetlen érzés, hogy Ön, vagy a körülötted lévő tér forgat. Szédülésnek is nevezik. Amint azt a Merck Manual Online Medical Library megállapítja, a B-12 hiánya vérszegénységhez vezethet – a vörösvérsejtek hiánya, amely gyakran összefüggésbe hozható a fejfájás vagy a szédülés érzésével. Ha szédülés gyakori támadásait tapasztalja, orvosa diagnosztikai teszteket hajthat végre annak megállapítására, hogy a B-12 hiányossága az oka.

Ha B-12-es hiányt diagnosztizáltak, a kezelés az októl függ. Az olyan állapot, mint a vészes vérszegénység, egész életen át tartó B-12 kiegészítést igényel. A B-12-kiegészítők nem kapcsolódnak fehérjéhez, ezért nem igényelnek olyan belső tényezőket, amelyeknek a veszélyes anémia hiányzik. A Merck kézikönyv szerint a B-12 injekciókat rendszerint naponta vagy hetente adják be, amíg a B-12 szintje normális lesz. A havi befecskendezés határozatlan ideig hosszabb ideig tart, kivéve, ha a hiányosságot okozó mögöttes állapotot korrigálták.

B12 felszívódás

B-12 hiányosság

Szédülés

A B12 hiányosság kezelése