A áfonya-kiegészítők segítik a vizet?

A Vaccinium macrocarpon az áfonya bokor tudományos neve. Az áfonya bokrokból készült bogyók gyógynövény-kiegészítőt biztosítanak néhány alternatív egészségügyi kezelésben. Bár az áfonya-kiegészítők hasznosak lehetnek bizonyos húgyúti betegségek kezelésében, nincs bizonyíték arra, hogy ez a gyógynövény növeli a húgyúti teljesítményt, vagy a test feleslegessé teszi a víz súlyát.

Az áfonya bokor sok területen őshonos, többek között az Egyesült Államokban. Az indiánok a bogyót gyógynövényként kezelték a vizeletben. Az áfonyagyümölcs tartalmaz antioxidánsokat, például a proantocianidint, az anyagot, amely a bogyóknak intenzív színt ad. A áfonya-kiegészítők kapszulák és tabletták formájában jönnek, amelyek a szárított bogyókból származó részecskéket tartalmaznak. A szokásos dózis napi hatszor 300-400 mg tablettát szed.

Tanulmányok szerint az áfonya-kiegészítők hasznosak lehetnek a húgyúti fertőzések megelőzésében, bár nincs bizonyíték arra, hogy gyógyítanák a meglévő fertőzéseket vagy növelnék a vizelet termelését. Ez a gyógynövény-kiegészítő a hólyagfertőzések ellen védelmet nyújt, csökkentve a baktériumok tapadási képességét, és megakadályozva őket a húgyúti bélés alatti kötődéshez. Noha több kutatásra van szükség, egyes tanulmányok azt mutatják, hogy az áfonya-kiegészítők segíthetnek más betegségek, például szívbetegségek, fekélyek, szájhigiénia és rák kezelésében. A kutatások nem utalnak arra, hogy az áfonya-kiegészítők csökkentik a víz súlyát.

Bár az áfonya-kiegészítők nem vizelethajtóként hatnak, számos egyéb növényi anyagnak van ilyen hatása a szervezetre. A gyermekláncfű, a boróka és a gyömbér olyan növények, amelyek segíthetnek az ödéma kezelésében, segítve a testet a felesleges víz kiszabadításában. A diuretikumok úgy működnek, hogy testük több vizeletet termel.

Az ödéma olyan tünet, amely egészségügyi állapotból eredhet. Kérjen orvosi segítséget, mielőtt egy betegséget vagy állapotot gyógynövény-kiegészítőkkel kezelne. Míg a gyógynövény-kiegészítők és bizonyos nem-receptre szedett gyógyszerek elősegíthetik az ideiglenes fogyást a vizelet áramlásának növelésével, mellékhatásai is lehetnek. Több vizet inni, több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, és visszavágni a sót, ezek egészséges módon csökkentik a felesleges vízsúlyt. Az áfonya-kiegészítők kölcsönhatásba léphetnek a varfarinnal, a vérrel megkötő gyógyszerrel. Ez a gyógynövény növelheti a vesekövek kialakulásának kockázatát is, a bogyók magas oxalátszintje miatt. Vannak, akik allergiásak az áfonyára, és nehézséget okozhatnak a légzés és a száj és az arc duzzanata.

Leírás

Tulajdonságok

A vizelethajtók

óvintézkedések