20/70 szemvizsgálat eredményei

Az 1860-as években Hermann Snellen által tervezett Snellen szemvizsgálat egyik szemészeti orvosi rendelő egyik legismertebb látnivalója. A tizenegy sornyi betűből vagy szimbólumokból áll, amelyek egyre kisebbek lesznek, a Snellen szemvizsgálat vizuális élességet mér, amely a látásélességet és a betűk vagy ábrák bizonyos távolságban történő felismerésének képességét is mérheti, ha világos kontraszttal jelenik meg, például fekete betűkkel fehér háttér.

Meghatározás

Annak érdekében, hogy a Snellen teszt pontos legyen, a táblázatot le kell húzni 20 méterre a vizsgálatot végző személytől. Ha a helyiség nem tud befogadni, a tükrök 20 láb távolságot szimulálhatnak, az All About Vision magyarázza. A 20/20 normál referenciapont nem a legjobb látás, hanem egy referenciapont arra, amit egy átlagember 20 láb távolságban lát. A legtöbb ember, aki jó látással rendelkezik, valóban jobb, mint a 20/20 kép, amíg el nem éri a 60-as vagy a 70-es éveket, írja Wendy Watt optometrist a “Hogyan viselkedik a látásélesség mérése” az MD támogatás honlapján, amelyben idézi Dr. August Colenbrander, Smith-Kettlewell Eye Research Institute. A Snellen-tesztet gyakran elvégzik mind a korrekciós lencsék be- és kikapcsolása, mindkét szem vizsgálata külön-külön, majd együtt. Egy személynek 20/70 látása lehet csak egy szemben, jobb vagy rosszabb látása a másik szemén, jobb vagy rosszabb látás mindkét szemmel együtt tesztelve.

Értelmezés

20-70-es látószemély 20 lábnyira van attól, amit a legtöbb ember látna, ha 70 méterre állnak. A 20/70-es látást biztosító személy csak a Snellen-diagram harmadik sorára olvasható le, ami alacsony látásélességet jelent a normához képest. A jogi vakság az Egyesült Államokban 20/200, az All About Vision jelentések, így a 20/70 látással rendelkező emberek nem minősülnek jogilag vaknak.

korlátozások

A Snellen teszt csak a látásélességet határozza meg. A 20/70-es látást biztosító személynek egyéb korlátozása is lehet a látás, például gyenge mélységérzékelés, gyenge perifériás látás, vagy olyan képtelenség megkülönböztetése, amely nem rendelkezik jó színkontraszttal, például járdákkal és járdákkal, a Watt szerint. A Snellen tesztek szintén nem tudják meghatározni a színes vakságot.

Vezetés

Az államok saját szabványokat állítottak fel a vezetői engedély megszerzéséhez szükséges látási követelményekkel kapcsolatban. A legtöbb államban az MD Support szerint a vezetõi engedély nem kaphat olyan személyeket, akiknek látása nem javítható a szem mindkét szemében, még a korrekciós lencséknél sem több, mint 20/70. Egyes államokban csak a nappali vezetésre korlátozódhatnak. Az a személy, akinek helyreigazította vagy korrigálta a 20/70 látást az egyik szemében, de jobb látás lehet a másikban, az állam szabályaitól függően vezethető le.

Okoz

Míg a született refrakciós hibák, mint például a rövidlátás, a távollátás és az asztigmatizmus 20/70 látást okozhatnak, számos szemkörülmények is okozhatják a látást ezen a szinten. A diabéteszes retinopathia, a makula degeneráció, a retinális leválás és a szürkehályog a látáscsökkenés leggyakoribb okai közé tartozik, mondja a MedlinePlus. A szemfertőzések átmeneti látáscsökkenést okozhatnak, amely javulhat, ha a fertőzés kitisztul.